Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Šport

Zápasenie: MOV za doping zobral bronz Uzbekovi Tigijevovi

Olympijská vlajka Foto: internet

Uzbek je druhým medailistom z Londýna, ktorý prišil za užitie zakázanej látky o cenný kov. Prvou bola bieloruská guliarka Nadežda Ostapčuková, ktorej odňali zlato.

Lausanne 6. novembra (TASR) - Bronzový olympijský medailista v zápasení Soslan Tigijev prišiel pre doping o cenný kov z OH 2012 v Londýne. Agentúre AP to potvrdili dva nemenované zdroje z prostredia Medzinárodného olympijského výboru (MOV).

Voľnoštýliar Tigijev získal bronz v kategórii do 74 kg, testovali ho však pozitívne na zakázaný stimulant methylhexaneamin. Výsledky testu potvrdili v jeho prípade užitie dopingu až po skončení Hier.

Bronzová medaila pripadne teraz Maďarovi Gáborovi Hatosovi, ktorého Tigijev zdolal v súboji o tretie miesto na body. Uzbecký dopingový vinník je deviatym športovcom, ktorý neprešiel olympijským testovacím sitom, väčšinu hriešnikov však usvedčili mimosúťažné kontroly pred začatím OH.

Uzbek je druhým medailistom z Londýna, ktorý prišil za užitie zakázanej látky o cenný kov. Prvou bola bieloruská guliarka Nadežda Ostapčuková, ktorej odňali zlato. Informovala agentúra AP.