Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Šport

Zelenay nahradí na Ukrajine zraneného Mertiňáka

Michal Mertiňák Foto: TASR/Martin Baumann

Na poslednom domácom tréningu v bratislavskom NTC v sobotu popoludní sa Michalovi Mertiňákovi obnovilo zranenie citlivého chrbta.

Bratislava 27. januára (TASR) - Na poslednom domácom tréningu v bratislavskom NTC v sobotu popoludní sa Michalovi Mertiňákovi obnovilo zranenie citlivého chrbta. V daviscupovom tíme Slovenska, ktorý odcestoval v nedeľu ráno na Ukrajinu, ho nahradil Igor Zelenay.

"Bolo riskantné cestovať s Mertiňákom, mohli by sa mu problémy s platničkami, s ktorými sa v minulosti dlho trápil, zhoršiť. Igor Zelenay bol pripravený a verím, že to bude adekvátna náhrada. Pravda, nevylučujem, že by mohol Mertiňák spoločne s Kližanom ešte za nami prísť," uviedol pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu Igor Moška, generálny sekretár STZ a šéf výpravy, ktorá odlieta v nedeľu doobeda linkou Viedeň - Dnepropetrovsk.

Stretnutie I. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára Ukrajina - Slovensko sa hrá 1. - 3. februára na tvrdom povrchu v Kremenčuku. Zelenay dostal namiesto zraneného Mertiňáka príležitosť aj v úvodnom dueli medzi Slovenskom a Ukrajinou v septembri 2011 v NTC. Spoločne s Filipom Poláškom vtedy vybojovali dôležitý druhý bod, keď zdolali pár Sergij Stachovskij, Sergej Bubka.