Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Neapol zdolal Marseille, Hamšík nastúpil štvrťhodinu pred koncom

Gonzalo Higuain oslavuje víťazný gól Neapolu do siete Olympique Marseille. Foto: TASR/AP

Atletico a Barcelona si zabezpečili postup zo skupiny Ligy majstrov.

Bratislava 6. novembra (TASR) - Futbalisti Atletica Madrid a FC Barcelona sa v stredu stali tretím a štvrtým tímom s istou miestenkou v osemfinále Ligy majstrov. Atletico s určitosťou vyhrá G-skupinu po hladkom triumfe 4:0 nad Austriou Viedeň, Barcelona zdolala AC Miláno 3:1 a už nemôže v H-skupine skončiť horšie ako druhá. Už v utorok si postup do vyraďovačky zabezpečili Bayern Mníchov a Manchester City.

Higuain strelil víťazný gól


Na druhé miesto F-skupiny sa vyšvihol SSC Neapol, ktorý si poradil v prestrelke s Olympique Marseille 3:2. Domáci po presnej hlavičke Andre Ayewa z 10. minúty prehrávali, misky váh na ich stranu ale rýchlo naklonili presné zásahy Gökhana Inlera a Gonzalo Higuain v priebehu dvoch minút. Marseille ešte stihlo po zmene strán vyrovnať, za stavu 2:2 naskočil v 66. minúte do zápasu aj slovenský stredopoliar Marek Hamšík a štvrťhodinu pred koncom rozjasal tribúny víťazným gólom Higuain. V ostrosledovanom druhom dueli skupiny prehral finalista uplynulej sezóny Borussia Dortmund napriek streleckej prevahe s Arsenalom Londýn 0:1 a na svojho súpera i Neapol stráca dve kolá pred koncom na 3. mieste tri body.

Messi začal opäť strieľať góly


Lionel Messi sa dočkal, argentínsky kanonier prelomil strelecké suchoty a dvoma gólmi prispel k triumfu FC Barcelona nad milánskym AC 3:1 v H-skupine. Messi sa predtým nepresadil v uplynulých štyroch dueloch La Ligy, tentoraz ale po polhodine z pokutového kopu nasmeroval svoj tím k víťazstvu. K nemu sa potom pridal Sergio Busquets a hoci sedemnásobný európsky šampión ešte v prvom polčase znížil po "vlastencovi" Gerarda Piqueho, Messi v závere všetko poistil. Barcelona tak ide ďalej, do boja o druhé miesto výrazne prehovoril Ajax Amsterdam vďaka výhre 1:0 nad Celticom Glasgow.
Hráč FC Barcelony Lionel Messi (vpravo) sa raduje so spoluhráčmi z gólu z pokutového kopu v zápase 4. kola H-skupiny Ligy majstrov proti AC Milánu 6. novembra 2013 v Barcelone.
Foto: TASR/AP

Atletico Madrid potvrdilo úlohu jasného favorita


Atletico Madrid potvrdilo úlohu jasného favorita i postup bezproblémovým víťazstvom 4:0 nad naďalej bezgólovou Austriou Viedeň. Španielsky tím to podstatné "vybavil" už do polčasu a tak o jeho trojbodovom zisku nebolo pochybností, Diego Costa navyše nepremenil penaltu. Druhé miesto si v G-skupine udržal Zenit Petrohrad po remíze 1:1 s FC Porto. Celý duel v drese domácich odohral slovenský obranca Tomáš Hubočan. Portský klub neodplatil Zenitu prehru 0:1 spred dvoch týždňov, hoci bol v stretnutí ofenzívne aktívnejší. Skóre otvoril v 23. minúte Lucho Gonzalez presnou hlavičkou po centri Danila, už o päť minút neskôr ale vyrovnal domáci kanonier Hulk. Ten sa mohol stať v druhom polčase hrdinom, no v 52. minúte nepremenil pokutový kop, keď jeho pokus zneškodnil brankár Helton.

Dvojgólový Samuel Eto'o


Dvojgólový Samuel Eto'o bol strojcom trojbodového zisku Chelsea Londýn, ktorá si po výsledku 3:0 zopakovala úspech nad Schalke spred dvoch týždňov a osamostatnila sa na čele E-skupiny. Situáciu v skupine mohla poriadne zamotať Steaua Bukurešť, ale na ihrisku FC Bazilej inkasovala v nadstavení na 1:1 a na poslednej priečke stále zaostáva.

Zenit Petrohrad remizoval s FC Porto 1:1, Hubočan hral celý zápas



Futbalisti Zenitu Petrohrad remizovali v stredajšom súboji 4. kola G-skupiny Ligy majstrov 2013/2014 na svojom trávniku s FC Porto 1:1 a udržali si druhé miesto v tabuľke s náskokom jedného bodu na svojho súpera. Celý duel v drese domácich odohral slovenský obranca Tomáš Hubočan.

Portský klub neodplatil Zenitu prehru 0:1 spred dvoch týždňov, hoci bol v stretnutí ofenzívne aktívnejší. Skóre otvoril v 23. minúte Lucho Gonzalez presnou hlavičkou po centri Danila, už o päť minút neskôr ale vyrovnal domáci kanonier Hulk. Ten sa mohol stať v druhom polčase hrdinom, no v 52. minúte nepremenil pokutový kop, keď jeho pokus zneškodnil brankár Helton.



4. kolo skupinovej fázy LM 2013/2014:


E-skupina:

FC Bazilej - Steaua Bukurešť 1:1 (0:1)



Góly: 90.+1 Sio - 17. Piovaccari. Rozhodoval: Benquerença (Port.)

Chelsea Londýn - Schalke 04 3:0 (1:0)



Góly: 31. a 54. Eto'o, 83. Ba. Rozhodoval: Moen (Nór.)



F-skupina:

Borussia Dortmund - Arsenal Londýn 0:1 (0:0)



Gól: 62. Ramsey. Rozhodoval: Kuipers (Hol.)

SSC Neapol - Olympique Marseille 3:2 (2:1)



Góly: 22. Inler, 24. a 75. Higuain - 10. A. Ayew, 64. Thauvin. Rozhodoval: Karasjov (Rus.)

/za domácich M. Hamšík od 66. min/



G-skupina:

Zenit Petrohrad - FC Porto 1:1 (1:1)



Góly: 28. Hulk - 23. Gonzalez. Rozhodoval: Harald Hagen (Nór.)

/za domácich T. Hubočan celý zápas/

Atletico Madrid - Austria Viedeň 4:0 (3:0)



Góly: 11. Miranda, 25. Raul Garcia, 45. Filipe, 82. Costa. Rozhodoval: Vad (Maď.)



H-skupina:

Ajax Amsterdam - Celtic Glasgow 1:0 (0:0)


Gól: 51. Schone. Rozhodoval: Aytekin (Nem.)

FC Barcelona - AC Miláno 3:1 (2:1)


Góly: 30. a 83. Messi (prvý z 11 m), 40. Busquets - 45. Pique (vlastný). Rozhodoval: Mažič (Srb.)