Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Do skupinovej fázy postupujú Zenit, APOEL Nikózia, Porto a NK Maribor

Hráč Ricardo Faty (vľavo) zo Standard Liege a hráč Zenitu Petrohrad Hulk Foto: TASR/AP

Žreb skupinovej fázy LM je na programe vo štvrtok 28. augusta.

Bratislava 26. augusta (TASR) - Futbalisti Zenitu Petrohrad, FC Porto, APOELu Nikózia a NK Maribor si v utorok vybojovali postup do skupinovej fázy Ligy majstrov 2014/2015.

Zenit Petrohrad v odvete play off zdolal na domácom trávniku Standard Liege 3:0, pričom už v prvom vzájomnom súboji triumfoval 1:0. Skóre utorkového duelu otvoril po polhodine hry Rondon, ktorý hlavou prekonal súperovho brankára. Ruský tím ešte pred polčasovou prestávkou prišiel o vylúčeného Viktora Faizulina a Standard Liege mal takmer celé druhé dejstvo výhodu o jedného hráča. Tú sa mu však nepodarilo využiť a do vedenia opäť išli domáci. V 54. minúte Brazílčan Hulk premenil nariadený pokutový kop a ten istý hráč o štyri minúty zvýšil na konečných 3:0. Belgický tím už v závere nič nevymyslel, navyše prišiel o Ricarda Fatyho, ktorý videl červenú kartu. Slovenský reprezentant Tomáš Hubočan (Zenit) do hry nezasiahol a nefiguroval ani na lavičke náhradníkov.

V najprestížnejšej klubovej súťaži pokračuje aj APOEL Nikózia, ktorý po minulotýždňovej remíze s Aalborg BK 1:1, zvíťazil v odvete hladko 4:0. Cyperčania rozhodli o svojom triumfe v úvodnej 45-minútovke, po ktorej viedli 2:0. Po viac ako hodine upravil na pohodlných 3:0 Aloneftis a v 75. minúte dal gólovú bodku za stretnutím Cillian Sheridan.

Hráči FC Porto triumfovali na domácej pôde 2:0 a francúzskemu Lille zmarili všetky nádeje na postup do hlavnej fázy (v prvom zápase Porto vyhralo 1:0, pozn.). Portugalského zástupcu poslal do vedenia stredopoliar Yacine Brahimi a druhý presný zásah pridal po prízemnej strele útočník Jackson Martínez Valencia.

Brány Ligy majstrov sa zatvorili i pre škótskeho majstra Celtic Glasgow, ktorý sa do play off dostal na úkor Legie Varšava. V utorok podľahol Mariboru 0:1 a na postup mu tak nestačil nerozhodný výsledok z prvého duelu (1:1).

Žreb skupinovej fázy LM je na programe vo štvrtok 28. augusta. Neúspešní v play off sa automaticky presunú do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA 2014/2015.

Play off Ligy majstrov - odveta:

majstrovská vetva

APOEL Nikózia - Aalborg BK 4:0 (2:0)
Góly: 28. Oliveira, 43. De Vincenti, 64. Aloneftis, 75. Sheridan
/prvý zápas 1:1, postúpil: APOEL /


Celtic Glasgow - NK Maribor 0:1 (0:0)
Gól: 75. Tavares
/prvý zápas 1:1, postúpil: Maribor/


nemajstrovská vetva:

Zenit Petrohrad - Standard Liege 3:0 (1:0)
Góly: 30. Rondon, 54. a 58. Hulk (prvý z 11 m), ČK: 44. Faizulin - 89. Faty
/prvý zápas 1:0, postúpil Zenit/


FC Porto - OSC Lille 2:0 (0:0)
Gól: 49. Brahimi, 69. Martínez
/prvý zápas 1:0, postúpilo Porto/