Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Toto je ženská futbalová Jedenástka roka 2015

Mária Mikolajová, archívne foto Foto: TASR

Titul Talent roka 2015 získala stredopoliarka ženskej reprezentácie do 19 rokov Mária Mikolajová z klubu Partizán Bardejov.

Senec 29. februára (TASR) - Na slávnostnom galavečeri v Senci vyhlásili v pondelok laureátky ankety ženská futbalová Jedenástka roka 2015. V nej v porovnaní s minuloročnou 11-kou neprišlo k žiadnej zmene. V kategórii Talent roka získala najviac hlasov Mária Mikolajová. Informoval o tom Slovenský futbalový zväz (SFZ) na oficiálnom webe.

Hlasy trénerov ženských reprezentačných tímov, trénerov klubov 1. ligy žien, členov komisií ženského futbalu a zástupcov SFZ rozhodli o zložení prestížnej ženskej "Jedenástky roka 2015". Na anketových lístkoch sa objavili mená 45 futbalistiek (o 10 viac ako v minulom roku).

Raritou je skutočnosť, že v porovnaní s minuloročnou 11-kou neprišlo k žiadnej zmene. Hráčky pôsobia takmer výhradne v zahraničných súťažiach, jedinou zástupkyňou najvyššej domácej súťaže je Mária Mikolajová z Partizánu Bardejov. Celkovo deviatu účasť (ôsmykrát v rade) v elitnej jedenástke zaznamenala obrankyňa Monika Matysová z pražskej Sparty, kam prestúpila v priebehu sezóny z rakúskeho FSK St. Pölten-Spratzern.

Laureátky si prevzali ocenenia za účasť v ideálnej jedenástke z rúk trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Jána Kozáka, jeho asistenta Štefana Tarkoviča, prezidenta Únie ligových klubov Ivana Kozáka a generálneho sekretára SFZ Jozefa Klimenta.

Titul "Talent roka 2015" získala stredopoliarka ženskej reprezentácie do 19 rokov Mária Mikolajová (Partizán Bardejov), trofej jej odovzdal tréner ženských mládežníckych reprezentačných výberov Branislav Petrovič.

Ženská jedenástka roka 2015:

Mária Korenčiová (SC Sand/Nem.) - Jana Vojteková (SC Sand/Nem.), Monika Matysová (AC Sparta Praha/ČR), Alexandra Bíróová (FSK Simacek St. Pölten/Rak.), Patrícia Fischerová (Czarni Sosnowiec/Poľ.) - Mária Mikolajová (Partizán Bardejov), Lucia Ondrušová (FC Neunkirch/Švaj.), Lucia Šušková (TS Mitech Źywiec/Poľ.), Dana Fecková (FC Neunkirch/Švaj.), Dominika Škorvánková (SC Sand/Nem.) - Diana Bartovičová (Slavia Praha/ČR.)

Talent roka 2015: Mária Mikolajová (Partizán Bardejov)