Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Žilina má novú posilu, angažovala litovského krídelníka Jankauskasa

Futbalisti MŠK Žilina, archívna snímka Foto: TASR/Erika Ďurčová

Bývalý hráč litovského tímu FK Suduva Marijampole zaujal trénerov i športového manažéra Karola Belaníka.

Žilina 23. januára (TASR) - Vedenie jesenného lídra Fortuna ligy 2016/2017 MŠK Žilina sa rozhodlo po dvojtýždňovej skúške podpísať zmluvu s litovským krídelníkom Eligijusom Jankauskasom, ktorá má platnosť do 30. júna 2021.

Bývalý hráč litovského tímu FK Suduva Marijampole zaujal trénerov i športového manažéra Karola Belaníka. "Rozhodli sme sa investovať do prestupu mladého, perspektívneho hráča, ktorému chceme dať priestor na adaptáciu. V priebehu skúšky ukázal, že je to talent s prirodzeným futbalovým myslením. Vyznačuje sa technickým spôsobom hry a dobrou prácou v krídelnom priestore, čím sa hodí do nášho kombinačného futbalu. Dĺžka zmluvy hovorí, že s ním chceme počítať do budúcnosti. Chceme zvýšiť konkurenčné prostredie v krídelných priestoroch," citovala Belaníka oficiálna internetová stránka Žiliny.

Samotný Jankauskas je momentálne na sústredení s mužstvom v Turecku, kde si každým dňom zvyká na tím. "Som šťastný, že som u trénerov zanechal dobrý dojem a kluby sa dohodli na mojom prestupe. Chcem v mojej kariére napredovať krok po kroku ďalej. Žilina je pre mňa novou výzvou, je to doposiaľ najväčší posun. V klube všetko funguje na profesionálnej úrovni," priznal prvé pocity po prestupe litovský mládežnícky reprezentant. Na herný štýl pod Dubňom si rýchlo zvyká. "V mojom predošlom klube sme hrali podobným spôsobom, Žilina je vo futbalovom prostredí Litvy známa, takže som veľmi rád, že som mohol prestúpiť práve tu," dodal Jankauskas.