Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Šport

Žilina nestačila doma na Zvolen, rozhodli až samostatné nájazdy

Na snímke radosť hokejistov Zvolena z gólu obrancu Michala Pichnarčíka v 9. minúte zápasu 2. kola slovenskej hokejovej Tipsport extraligy medzi MsHK DOXXbet Žilina a MHK Zvolen v piatok 21. septembra 2012 v Žiline. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

V nich v šiestej sérii rozhodol Lukáš Jurík o tom, že dva body si domov odnášajú Zvolenčania.

Žilina 21. septembra (TASR) -V obojstranne opatrnom úvode zaujal len pokus Podkonického, ktorý zakončil do Lacovho betónu. V 6. minúte v početnej výhode hosťujúci brankár Šimko len vyrazil puk po Rúfusovej strele pred seba a Troliga z dorážky otvoril skóre stretnutia.



Žilinčania po góle zvýšili tempo, ale udrelo paradoxne na opačnej strane. Lukáš Jurík švihom spomedzi kruhov prekvapil domáceho brankára. Vedenie späť na stranu vlkov vrátil už o 112 sekúnd neskôr Krajči, ktorý unikol v presilovke, elegantne si položil Šimka a chladnokrvne zakončil. Vyrovnať mohol v 14. minúte Chovan, strážca žilinskej svätyne si však tentoraz priestor pri svojej žrdi postrážil.


MsHK DOXXbet Žilina - HKm Zvolen 4:5 pp a sn (2:1, 1:2, 1:1 - 0:0, 0:1)



Góly: 6. Troliga, 11. Krajči, 24. T. Sýkora, 53. Škoda - 9. L. Jurík, 21. Podkonický, 35. Juraško, 53. Puliš, rozhodujúci nájazd premenil L. Jurík. Rozhodovali: Štefík - Valach, Holienka, vylúčení: 7:7 na 2 min, navyše: Lažo (Žilina) 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 2:2, oslabenia: 1:0, 1409 divákov

Do prostrednej časti hry vstúpili Zvolenčania náporom a už po 50 sekundách prestrelil Laca spomedzi kruhov Podkonický. Zápas ako na hojdačke pokračoval aj v ďalšom priebehu. V 24. minúte Tomáš Sýkora bekhendom vymietol ľavý horný roh hosťujúcej brány a Žilina opäť viedla. Jej náskok mohol zvýšiť v prečíslení dvoch proti jednému Lažo, ale Šimko bol tentoraz pozorný. V 35. minúte kontrolovali hostia, v početnej výhode si pripravil puk na strelu Juraško a švihom prestrelil domáceho brankára. 105 sekúnd pred sirénou sa telefonovalo po tom, čo puk po Muchovom zakončení kĺzal po bránkovej čiare. Podľa posúdenia videorozhodcu však za ňu celým objemom neprešiel.

Do tretej časti nastúpili oba tímy takticky. Ojedinelé príležitosti nevyužili Harant a Brabenec. Veľké veci sa začali diať až v záverečnej desaťminútovke. Najskôr Juraško v presilovke nastrelil žrď, aby následne unikol Škoda a vo vlastnom oslabení prekonal Šimka. Žilina však vyhrávala len trinásť sekúnd, keď okamžite po rozohrávke prenikol pred Laca Puliš a zasunul puk pomedzi betóny za jeho chrbát. V samom závere museli domáci dokonca odolávať veľkému tlaku súpera, ale nerozhodný výsledok si už postrážili a o víťazovi muselo rozhodnúť predĺženie.

V ňom mali navrch domáci, keď po vylúčení Ťavodu hrali v prevahe o jedného hráča. Svoje hviezdne momenty však predvádzal Marek Šimko, ktorý sa zaskvel predovšetkým pri zakončení Vargu. Keďže o pár sekúnd neskôr Dlouhý zblízka minul, duel vyústil do samostatných nájazdov. V nich v šiestej sérii rozhodol Lukáš Jurík o tom, že dva body si domov odnášajú Zvolenčania.

Hlasy trénerov:


Ladislav Spišiak, tréner Žiliny: "Som rád za kolegovu pochvalu, ale nemyslím si, že vyhralo šťastnejšie mužstvo. Tím Zvolena je dobre poskladaný. Trápi ma, že vždy, keď sme išli do vedenia, sme inkasovali vyrovnávací gól, pričom z nich boli tri lacnejšie. V predĺžení sme mali výhodu presilovej hry, tam nám chýbalo trochu šťastia. Prišli sme o dva body, ale celkovo mal zápas dobrú úroveň. Pokiaľ budeme takto hrať aj naďalej, hokej by mal ísť hore a diváci by mohli prísť do hľadiska."

Peter Mikula, tréner Zvolena: "V tomto zápase nevyhralo lepšie, ale šťastnejšie mužstvo. Počas celého zápasu sme prehrávali, takže môžeme ďakovať za to, že sa nám podarilo získať dva body. Nezachytili sme úvod, čo nás stálo veľa psychických i fyzických síl. Chýbala nám ľahkosť a v dôsledku dynamickej hry súpera sme museli vysunúť hru a napádať v útočnom pásme. Veľká škoda aj niektorých zbytočných vecí za stavu 3:3, predovšetkým inkasovaného gólu vo vlastnej presilovke."