Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Šport

Žilina po výhre nad Slovanom žiari, Pečalka: Sme bez nálady

Radosť hráčov MŠK Žiliny Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Hráči MŠK Žiliny zvíťazili v 25. kole Corgoň ligy nad Slovanom Bratislava jednoznačným víťazstvom 3:0.

Žilina 4. apríla (TASR) - Utorkový šláger 25. kola futbalovej Corgoň ligy medzi MŠK Žilina a Slovanom Bratislava sa skončil nečakane jednoznačným víťazstvom "žlto-zelených" 3:0. Zatiaľ, čo pod Dubňom zavládla eufória, belasí sa vracali do Bratislavy sklamaní a bez nálady.

Zatiaľ, čo v prvom dejstve obaja ašpiranti na titul ukázali opatrnú defenzívnu betonáž takmer bez známky života, hneď od úvodnej minúty druhého polčasu diváci v Žiline vstávali zo sedadiel. Domáci Babatounde Issiaka Bello strelil expresne rýchly gól, "šošoni" sa dostali do vedenia a začalo sa krásne futbalové predstavenie, i keď iba z jednej strany. Slovan totiž na výrazne zlepšenú hru domácich vôbec nedokázal zareagovať, herne celkom odišiel a až do konca bol odovzdaným súperom. Róbert Pich pridal druhý gól a v samom závere Bello svojím druhým presným zásahom stanovil konečné trojgólové víťazstvo.

Issiaka Bello
Foto: TASR/Pavol Ďurčo
Hrdina stretnutia Beninčan Issiaka Bello po zápase svojou lámavou slovenčinou vyjadroval iba slová spokojnosti. "Hrali sme naozaj vynikajúco, splnili sme svoje vlastné predsavzatia a okrem toho sme naplnili aj želania trénera. Urobili sme všetko, čo od nás kouč vyžadoval, nerobili sme chyby a boli sme efektívni," povedal 22-ročný záložník a dodal: "Bol to veľmi dôležitý zápas, vyhrali sme ho a myslím si, že to napovedá o tom, že máme na to, aby sme v tomto ročníku získali titul. Motivovalo nás to, dalo nám to kopec sebavedomia na to, aby sme išli za svojím cieľom."

Bellove slová potvrdil aj strelec druhého gólu Róbert Pich. "Hrali sme jednoducho a priamočiaro, čo na Slovan platilo, a tak sme sa dostávali veľmi ľahko za ich obranu. Som si istý, že ak budeme aj naďalej pokračovať v takýchto výkonoch, budeme víťaziť a pôjdeme za titulom," povedal bývalý hráč Banskej Bystrice, ktorý sa momentálne v drese Žiliny teší dobrej forme.

V drese zdolaného Slovana sa pod Dubňom ukázal aj bývalý miláčik žilinských tribún Mário Pečalka. Piskot fanúšikov na svoju adresu si nevšímal, ale sklamal ho zápas. "Naša hra vôbec nebola taká, ako sme si ju predstavovali. Veľmi nás to mrzí, sme celkom bez nálady. Ťažko sa mi hľadajú slová, pretože za stavu 1:0 som aj ja mal veľkú príležitosť, mohol som vyrovnať, ale pokazil som to. Čo mám povedať... gratulujem k výhre Žiliny," uviedol univerzál Pečalka.

Stredopoliar belasých Jiří Kladrubský to zhrnul oveľa jednoduchšie a aj pikantnejšie. "Nástup do druhého polčasu sme mali hrozný. Na lajne sme celkom prepadli, nezachytili sme spätnú prihrávku, dostali sme gól a potom sa to už s nami viezlo dole vodou. Žilina mala výborné protiútoky, my sme to vôbec nedokázali zachytávať. Je to 3:0, pekne sme to nezvládli...," povedal sarkasticky legionár z Českých Budějovíc. Žilina si víťazstvom a troma bodmi podporila svoju pozíciu na čele tabuľky, momentálne má pred druhou Trnavou dvojbodový náskok. Slovan spadol z druhého miesta na tretie a štvrtú Senicu od neho delí iba jediný bod.