Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Žilina sa vezie na víťaznej vlne: Sedem zápasov bez prehry

Na snímke Matej Jelič strieľa úvodný gól v prvom zápase 3. predkola Európskej ligy UEFA MŠK Žilina - FC Vorskla Poltava v Žiline, 30. júla 2015. Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Žilinčania vedeli, že ich čaká súper vyznávajúci kontaktný štýl hry s množstvom osobných súbojov. Zabrali poriadne.

Žilina 31. júla (TASR) - Sedem zápasov, sedem víťazstiev. Tak znie doterajšia bilancia futbalistov slovenského vicemajstra MŠK Žilina v sezóne 2015/2016. Dva triumfy zaznamenali zverenci trénera Adriána Guľu v domácej Fortuna lige, vo štvrtok si v úvodnom dueli 3. predkola Európskej ligy UEFA poradili s ukrajinskou Vorsklou Poltava a po výsledku 2:0 natiahli víťaznú sériu v tejto súťaži na číslo päť.

Žilinčania vedeli, že ich čaká súper vyznávajúci kontaktný štýl hry s množstvom osobných súbojov. Viaceré z nich však boli na hranici regulárnosti a aj preto hlavný rozhodca Strahonja z Chorvátska rozdal Ukrajincom už do polčasu štyri žlté karty. Poltava napokon dohrávala o desiatich, keď červenú kartu videl v závere brankár Stanislav Boguš. Domáci kouč Guľa po zápase povedal, že podľa neho hráči Vorskly hrali len svoju hru. "Je to skúsené mužstvo, dokázali hrať v situáciách dôrazne a agresívne, to sme vedeli. Ale ja som tam nevidel nejaké prehnané veci, že by tam bol nejaký zámer. Je to ich štýl hry, v tom sú silní, ale platila na nich naša rýchla hra a to rozhodlo," uviedol.

Domáci mohli vyhrať aj väčším rozdielom, v závere oboch polčasov však nevyužili vyložené šance. Obe sa zrodili po zaváhaniach v rozohrávke súpera, keď najskôr za stavu 1:0 išiel sám na brankára Miroslav Káčer a potom na samom konci nadstaveného času mohol na konečných 3:0 upraviť Viktor Pečovský. "Či nás budú nepremenené šance mrzieť, uvidíme až po odvete. Ale musíme to brať z nadhľadu, veď Poltava za stavu 1:0 kopala jedenástku, a keby ju premenila, tak to mohol byť kľúčový moment. Ak budeme hrať v odvete aktívne a zodpovedne, potom verím v postup. Bude to však náročné," dodal Guľa.

Medzi najlepších hráčov na ihrisku patril Miroslav Káčer. Dynamický stredopoliar od úvodu hýril aktivitou, pripravoval šance pre spoluhráčov i sám zakončoval. Po jeho centri v 26. minúte otvoril skóre kanonier Matej Jelič, ktorý tak zaznamenal už siedmy gól v aktuálnej sezóne EL. Káčer sám mohol zvýšiť na 2:0, ale na konci prvého polčasu spálil tutovku, keď v samostatnom nájazde proti Bogušovi neuspel. "Chýbala mi presnosť a asi aj trošku pokoja, keďže som mal v ponuke aj ďalšieho spoluhráča, ktorému som mohol prihrať," sypal si popol na hlavu. Napriek dvojgólovému víťazstvu videl v hre svojho tímu nedostatky. "Ak chceme uspieť aj v odvete, tak musíme pridať. Najmä v dôraze a v tom, že premeníme šance, ktoré si vytvoríme," dodal Káčer.

Symbolickú bodku za stretnutím mohol dať v nadstavenom čase Viktor Pečovský. V tom momente hrali hostia bez vylúčeného Boguša a keďže už nemali k dispozícii striedania, v bráne ho na posledné minúty zastúpil stopér Armend Dallku. Domáci kapitán sa ho po samostatnom sóle pokúsil prelobovať, ale lopta napokon len tesne minula ľavú žrď. "Hostia mali penaltu, nepremenili ju. My sme nedali naše šance. Ale zápas skončil 2:0 pre nás, výhoda je na našej strane a musíme ju potvrdiť v zápase tam. Na Ukrajine nás nič ľahké nečaká, ale verím, že sa s tým úspešne popasujeme," vyznal sa Pečovský.

Odvetné stretnutie 3. predkola Európskej ligy FC Vorskla Poltava - MŠK Žilina je na programe vo štvrtok 6. augusta s výkopom o 19.00 h tamojšieho času.