Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Žilina získala z Košíc Bosniaka Haskiča, podpísal trojročnú zmluvu

Na archívnej snímke Nermin Haskič Foto: TASR/Milan Kapusta

Príchod Haskiča vníma pozitívne aj tréner Adrián Guľa.

Žilina 3. septembra (TASR) - Slovenský futbalový vicemajster MŠK Žilina našiel náhradu za kanoniera Mateja Jeliča, ktorý v posledný augustový deň odišiel do Rapidu Viedeň. Pod Dubeň prestúpil 26-ročný Bosniak Nermin Haskič z druholigového klubu FC VSS Košice, ktorý so "šošonmi" podpísal trojročnú zmluvu. V drese Žiliny sa môže prvýkrát predstaviť v domácom dueli proti Slovanu Bratislava (12. septembra), informovala oficiálna webstránka fortunaligistu.

Haskič je ofenzívnym hráčom, použiteľným na viacerých postoch. Rodák z Banoviči, ktorý si pripísal aj jeden štart v národnom drese, pôsobil v Košiciach vyše dve sezóny. Za tím z Čermeľu odohral v najvyššej súťaži 57 zápasov a strelil v nich 15 gólov. V Slovenskom pohári nastúpil na 10 súbojov, v ktorých skóroval štyrikrát.

Po Bojanovi Letičovi tak bude farby MŠK hájiť ďalší Bosniak, ktorý má v aktuálnej sezóne II. ligy východ bilanciu dva góly v piatich zápasoch. K mužstvu MŠK by sa mal pripojiť už na štvrtkovom tréningu.

Príchod Haskiča vníma pozitívne aj tréner Adrián Guľa. "Nermin Haskič je pre náš tím typologicky veľmi zaujímavým hráčom. Sledovali sme ho dlhšiu dobu, zaujímali sme sa o neho. Prioritou, aj napriek tomu, bolo zotrvanie Mateja Jeliča v klube. Keď sa to nepodarilo a Matej chcel vyskúšať novú výzvu, vrátili sme sa k Nerminovi," opísal pozadie prestupu kouč MŠK. "Som rád, že nás posilní, pretože jeho zručnosti v pokutovom území sú veľmi silné a môže sa stať dôležitou súčasťou tohto mužstva. Ďalším plusom je, že Haskič môže hrať v krídelných pozíciách, alebo ako podhrotový útočník. Systémová práca je aj o tom, aby sme dokázali nahradiť takmer každého jedného hráča. Avšak vieme, že Jeličove strelecké schopnosti boli v poslednom období veľmi dobré. Preto chceme a veríme, že vyžmýkame z Haskiča potenciál, ktorý sa v ňom skrýva. Hoci sú obaja Balkánci, obaja prišli z druhej ligy a ich priezviska končia na -ič, neporovnávame ich, každý z nich je iný," dodal Guľa pre mskzilina.sk.

Podľa denníka Šport sa odstupné za Haskiča pohybuje do 200-tisíc eur.