Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Zlaté Moravce do zimnej prípravy bez výrazných zmien

Futbalisti Zlatých Moraviec figurujú po jesennej časti najvyššej súťaže na ôsmom mieste.

Zlaté Moravce 8. januára (TASR) - Bez výraznejších zmien vstúpili v stredu do zimnej prípravy na jarnú časť corgoňligovej sezóny 2013/2014 aj futbalisti ViOn-u Zlaté Moravce. Hlavnému trénerovi Branislavovi Mrázovi sa na prvom tréningu hlásilo 20 hráčov.

Futbalisti Zlatých Moraviec figurujú po jesennej časti najvyššej súťaže na ôsmom mieste, ale na tretí MFK Ružomberok strácajú len štyri body. ViOn odštartoval zimnú prípravu v osvedčených domácich podmienkach. "Máme naplánovaných osem prípravných zápasov. Káder je stabilizovaný, veľké zmeny neplánujeme. Našim cieľom je odohrať vyrovnanú sezónu jeseň/jar. Rozhodne však chceme skončiť v hornej polovici tabuľky," povedal pre TASR tréner Mráz.

Počas zimnej prestávky pribudli do kádra Zlatých Moraviec aj nové mená. Karol Pavelka prišiel z Karvinej, Márius Charizopulos zo Šale a dvojica Jerguš Prec a Matej Blaží z vlastného dorastu. Opačným smerom z klubu putoval skúsený útočník Ľubomír Bernáth, ktorému skončil platný kontrakt. Navyše, hosťovanie vo ViOn-e sa skončilo pre Michala Obročníka, do bratislavského Slovana sa vrátili Róbert Vaniš a Patrik Sabo. Peter Chrappan sa rozhodol pre odchod do zahraničia.



Káder ViOn Zlaté Moravce v zimnej príprave:

Brankári: Martin Kuciak, Patrik Brezina, Jerguš Prec

Obrancovia: Patrik Pavlenda, Pavol Majerník, Peter Farkaš, Michal Pintér, Martin Chren,

Stredopoliari: Martin Babic, Peter Orávik, Lukáš Kováč, Peter Mazan, Martin Pribula, Luis Bolinha, Márius Charizopulos, Matej Blaži

Útočníci: Adrián Candrák, Lukáš Mihálik, Lukáš Szabó, Karol Pavelka, Ladislav Žák



Príchody: Karol Pavelka (z Karvinej), Márius Charizopulos (zo Šale), Ladislav Žák (návrat z hosťovania), Matej Blaži (z dorastu)

Odchody: Michal Obročník (ukončenie hosťovania), Róbert Vaniš a Patrik Sabo (ukočenie hosťovania), Ľubomír Bernáth (ukončenie zmluvy), Peter Chrappan (odchod do zahraničia)




Program prípravných zápasov ViON Zlaté Moravce:

18. januára: FC ViOn - FK Skalica (11.00 h)

22. januára: FC ViOn - MFK Dubnica (13.00 h)

25. januára: FC ViOn - Baník H. Nitra (13.00 h)

28. januára: FC ViOn - Spartak Vráble

1. februára: MTK Budapešť - FC ViOn

4. februára: Duslo Šaľa - FC ViOn

15. februára: FC ViOn - ŽS Podbrezová (11.00 h)

22. februára: FC ViOn - MFK Michalovce