Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Šport

Zlatú loptu si zaslúži Messi aj C. Ronaldo, tvrdí Brazílčan Ronaldo

Brazílsky futbalista RONALDO (celým menom Ronaldo Luis Nazário de Lima), držiteľ Zlatej lopty aj Zlatej kopačky. Svoju kariéru oficiálne ukončil v roku 2011. Foto: TASR/AP

Víťaz ankety, ktorú posledné štyri roky ukoristil Argentínčan Messi, bude známy 13. januára v Zürichu.

Rio de Janeiro 4. decembra (TASR) - Zlatú loptu určenú pre najlepšieho futbalistu roka podľa FIFA si zaslúži Lionel Messi aj Cristiano Ronaldo. Myslí si to bývalý vynikajúci brazílsky futbalista Ronaldo. Víťaz ankety, ktorú posledné štyri roky ukoristil Argentínčan Messi, bude známy 13. januára v Zürichu.

"Myslím, že to vyhrá opäť Messi," cituje agentúra dpa dvojnásobného majstra sveta Ronalda, ktorý však pripustil, že trofej môže získať aj Portugalčan Ronaldo, hoci v tomto roku žiaden titul nezískal.

"Rovnako ako v prípade Messiho, podáva pozoruhodné výkony už niekoľko rokov. Toto sú individuálne kritéria: ak hráč hrá vynikajúco celý rok, tak si to zaslúži bez ohľadu na klubové neúspechy," dodal 37-ročný Ronaldo. "Ronaldo si to zaslúži rovnako ako Messi. Oni dvaja sú absolútne najlepší na svete, ďaleko nad všetkými. Ktokoľvek z nich to vyhrá, bude cena v dobrých rukách. "