Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 26. máj 2024Meniny má Dušan
< sekcia Šport

Značka Maradona patrí potomkom hráča, rozhodol súd

Argentínsky futbalista Diego Maradona po finálovom zápase majstrovstiev sveta vo futbale proti Západnému Nemecku na štadióne Atzeca v Mexico City 29. júna 1986. Foto: TASR/AP

Maradona si nechal zaregistrovať svoje meno ako značku na Úrade Európskej únie pre duševné vlastníctvo (EUIPO) v roku 2008. Využíval ho pri propagácii oblečenia, kopačiek, čiapok a ďalších produktov.

Buenos Aires 8. novembra (TASR) - Meno zosnulého legendárneho argentínskeho futbalistu Diega Maradonu je obchodnou značkou, ktorá patrí členom jeho rodiny. V utorok to potvrdil Všeobecný súd Európskej únie v Luxemburgu a odmietol tak nárok firmy Sattvica, ktorú vlastní bývalý futbalistov právnik.

Maradona si nechal zaregistrovať svoje meno ako značku na Úrade Európskej únie pre duševné vlastníctvo (EUIPO) v roku 2008. Využíval ho pri propagácii oblečenia, kopačiek, čiapok a ďalších produktov. Neskôr plánoval previesť práva na Sattvicu, no pred smrťou to formálne nestihol a jeho potomkovia zmenu registrácie zastavili. Sattvica má ešte možnosť odvolať sa na Súdny dvor EÚ, informovala AP.