Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

O ZOH 2022 sa bude uchádzať aj Oslo

Oslo už bolo dejiskom zimnej olympiády v roku 1952. Mesto sa chce opierať o existujúcu športovú infraštruktúru, náklady na organizáciu podujatia by mali predstavovať čiastku 5,32 miliardy dolárov.

Oslo 13. novembra (TASR) - Nórska metropola Oslo sa bude uchádzať o usporiadanie ZOH 2022. Predstavitelia Nórskeho olympijského výboru v stredu prezentovali oficiálnu kandidatúru a prisľúbili, že pôjde o nízkonákladový projekt. O ZOH 2022 sa uchádzajú aj Poľsko spoločne so Slovenskom, Štokholm, Peking, Ľvov a Almaty.

Oslo už bolo dejiskom zimnej olympiády v roku 1952. Mesto sa chce opierať o existujúcu športovú infraštruktúru, náklady na organizáciu podujatia by mali predstavovať čiastku 5,32 miliardy dolárov. "Soči vynaloží na usporiadanie ZOH 2014 desaťkrát viac a aj dejisko ZOH 2018 juhokórejsky Pjongčang bude narábať s podstatne vyššími finančnými prostriedkami. My plánujeme zorganizovať kompaktnú a nízkonákladovú olympiádu," povedal pre agentúru Reuters hovorca Nórskeho olympijského výboru Per Toelen.