Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Definitíva o účasti hráčov z NHL v Soči ešte nepadla

Komisár NHL Gary Bettman Foto: TASR/AP Photo

Komisár NHL Gary Bettman však tvrdí, že veci sa hýbu správnym smerom.

New York 2. júla (TASR) - Ani pondelňajšie päťhodinové rokovanie v sídle NHL v New York City nedalo definitívnu odpoveď na otázku, či sa na budúcoročných ZOH v Soči predstavia hráči z najprestížnejšej zámorskej súťaže. Komisár NHL Gary Bettman ale tvrdí, že veci sa hýbu správnym smerom.

Bettman spolu so šéfom hráčskej asociácie NHLPA Donaldom Fehrom a prezidentom Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) Reném Faselom spolu diskutovali o prípadnej piatej účasti hráčov z NHL pod piatimi olympijskými kruhmi. "Bolo to konštruktívne rokovanie. Veci sa hýbu správnym smerom, ale ešte nie sme v situácii, že môžeme oznámiť dohodu," cituje agentúra AP slová Bettmana.

Fasela v najbližších dňoch čakajú v tejto súvislosti v Európe rokovania v rámci IIHF i MOV, Fehr zasa predstaví na budúci týždeň návrh exekutíve hráčskych odborov. Potom by mali dostať veci rýchlejší spád, hovorí sa o hraničnom termíne 10. alebo 11. júla. "Som šťastný a spokojný," netajil po newyorskom stretnutí optimizmus Fasel. "Musím teraz o rokovaní informovať národné federácie i MOV a som presvedčený, že dospejeme k dohode."

Švajčiarsky šéf IIHF nezaprel zmysel pre humor a dodal, že zmluva by už možno bola podpísaná, ak by rokovacím jazykom nebola angličtina. "Nie je to pre mňa ľahké. Preferoval by som francúzštinu, to by sa s mojimi dvoma kolegami vyjednávalo ľahšie...," smial sa Fasel.