Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Nepadla definitíva, ktorá slovenská krasokorčuliarka pôjde na ZOH

Nicole Rajičová Foto: TASR/Štefan Puškáš

V internej národnej olympijskej kvalifikácii zväz Rajičovú uprednostnil pred Simančíkovou po decembrových spoločných majstrovstvách SR, ČR, Poľska a Maďarska na ZŠ Ondreja Nepelu.

Bratislava 20. januára (TASR) - Nominácia slovenskej krasokorčuliarky Nicole Rajičovej na ZOH v Soči stále nie je potvrdená na definitívnych sto percent. Podľa slov predsedníčky Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu (SKrZ) Felicitas Babušíkovej je síce jej nominácia nateraz daná, ale výkonný výbor ešte stále nevyniesol konečný verdikt a stať by sa tak malo až v priebehu najbližších dní.

Stále tak ešte "nezomrela" nádej pre ďalšiu slovenskú adeptku na štart na ZOH Moniku Simančíkovú, ktorá pre SR minulý rok olympijskú miestenku vybojovala. Minulotýždňové štvrtkové plénum Slovenského olympijského výboru (SOV) schválilo nomináciu športovcov, ale odobrilo aj náhradníkov a tých, ktorí sa po tomto víkende mohli ešte ocitnúť nad "čiarou" v kvalifikačných poradiach medzinárodných federácií. V jeho menoslove je však uvedená napevno Rajičová, ktorá na cez víkend ukončených majstrovstvách Európy v Budapešti potvrdzovala kritériá SKrZ a skončila na nich v osobnom maxime na konečnom 17. mieste.

Na snímke Monika Simančíková, slovenská reprezentantka v krasokorčuľovaní vystupuje počas krátkeho programu žien na 21. ročníku Memoriálu Ondreja Nepelu v Bratislave 3. októbra 2013.
Foto: TASR/Pavel Neubauer
"Výkonný výbor ešte nerozhodol. Jeho názory nie sú jednotné, padli viaceré návrhy. V tejto chvíli by som tak nerada hovorila o definitíve. Platí fakt, že Rajičovej nominácia je nateraz daná, môže ale prísť k zmene. Podľa slov mamy a trénerky Simančíkovej, Monika je stále v tréningu a zrejme sa ešte na ňu pôjdeme pozrieť. Je aj v záujme pretekárky, aby sa to čo najskôr vyriešilo, aby sa mohla v pokoji pripraviť," povedala v pondelok TASR Babušíková.

V internej národnej olympijskej kvalifikácii zväz Rajičovú uprednostnil pred Simančíkovou po decembrových spoločných majstrovstvách SR, ČR, Poľska a Maďarska na ZŠ Ondreja Nepelu. Tie síce nevyšli ani jednej z 18-ročných konkurentiek, ale Rajičová súperku vo dvoch z troch vypísaných nominačných pretekoch zdolala.