Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

V Soči bude spomienka na Gruzínca Kumaritašviliho

Na archívnej snímke sánky gruzínskeho sánkara Nodara Kumaritašviliho na trati po jeho páde počas tréningu na XXI. ZOH vo Whistleri 12. februára 2010. Foto: TASR/AP

Gruzínsky sánkar zahynul po nehode na tréningu 12. februára 2010 na olympijskej dráhe v kanadskom Whistleri.

Soči 3. februára (TASR) - Počas ZOH 2014 v Soči sa uskutoční spomienka na gruzínskeho sánkara Nodara Kumaritašviliho, ktorý zahynul po nehode na tréningu 12. februára 2010 na olympijskej dráhe v kanadskom Whistleri. Informovala agentúra dpa.

Prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach povedal, že o tom, ako si najlepšie uctiť tragicky zosnulého športovca zo ZOH 2010 vo Vancouvri, bude diskutovať s predstaviteľmi gruzínskeho sánkovania a Gruzínskeho olympijského výboru.

Kumaritašvili, ktorý v záverečnej časti trate chrbtom vletel do oporných pilierov, skonal vo veku 21 rokov. "Samozrejme, že si pripomenieme Nodara Kumaritašviliho a stane sa tak po spolupráci s Medzinárodnou sánkarskou federáciou na mítingu zimných športových federácií, ktorý sa uskutoční v najbližších dňoch," povedal Bach v Soči. "Uskutoční sa aj stretnutie so zástupcami Gruzínskeho olympijského výboru. Nebudeme hovoriť len o tom, ako si pripomenúť Nodara, ale aj o tom, ako vyjadriť túto spomienku v Gruzínsku a ako chce národný olympijský výbor oceniť Nodara vo vlastnej krajine."