Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

ZOH: Kombináciu žien preložili z piatka na štvrtok

Ilustračná snímka. Foto: TASR /AP

Pre nepriaznivé poveternostné podmienky preložili už minulý týždeň niekoľko súťaží v alpskom lyžovaní.

Pjongčang 19. februára (TASR) - Alpská kombinácia žien sa na ZOH v Pjongčangu namiesto piatka uskutoční už vo štvrtok. Medzinárodný olympijský výbor (MOV) súhlasil s preložením súťaže vzhľadom na nepriaznivú predpoveď počasia. Na piatok totiž hlásia meteorológovia v dejisku ZOH sneženie a zhoršenú viditeľnosť.

Po mítingu tímov podala Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) žiadosť o preloženie kombinácie o deň skôr a MOV jej vyhovel. "Štvrtok by mal byť oveľa lepším dňom," uviedol riaditeľ súťaží FIS Atle Skaardal pre agentúru DPA. Pre nepriaznivé poveternostné podmienky preložili už minulý týždeň niekoľko súťaží v alpskom lyžovaní.

V kombinácii plánujú štartovať aj slovenské reprezentantky Petra Vlhová, Soňa Moravčíková a Barbara Kantorová. Keďže na štvrtok je už naplánovaný aj mužský slalom s triom Slovákov Adam Žampa, Andreas Žampa, Matej Falat, museli organizátori kompletne upraviť program dňa. O 2.00 SEČ je naplánovaný štart 1. kola mužského slalomu, od 3.30 sa pôjde kombinačný zjazd, o 5.30 nasleduje 2. kolo slalomu mužov a o 7.00 ženský slalom do kombinácie.