Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Biatlonistka Koukalová zrejme nebude štartovať na ZOH v Pjongčangu

Češka Gabriela Koukalová. Foto: TASR AP

Podľa informácií denníka Blesk musela svoj štart zo zdravotných dôvodov odrieknuť, oficiálne vyjadrenie by mal český zväz vydať v pondelok 15. januára.

Praha 11. januára (TASR) - Česká biatlonistka Gabriela Koukalová sa s najväčšou pravdepodobnosťou nezúčastní na ZOH 2018 v Pjongčangu (9.-25. februára). Podľa informácií denníka Blesk musela svoj štart zo zdravotných dôvodov odrieknuť, oficiálne vyjadrenie by mal český zväz vydať v pondelok 15. januára.

Dvadsaťosemročnú biatlonovú hviezdu brzdia v príprave už od leta problémy s lýtkovými svalmi spôsobené preťažením achiloviek. Držiteľka kompletnej medailovej sady z vlaňajších MS a celková víťazka Svetového pohára z ročníka 2015/16 preto ešte v tejto sezóne nesúťažila. "So skončením olympijskej nominácie príde vyhlásenie a uvidíme, akým smerom sa to bude uberať," uviedol ešte minulý týždeň pre české médiá šéftréner Ondřej Rybář.

Koukalová v decembri po víťazstve v ankete český Športovec roka uviedla, že v polovici januára oznámi, či pôjde na olympiádu.