Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

FOTO: Kuzminovej zavesila striebornú medailu na krk Barteková

Členka Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Danka Barteková odovzdáva svojej krajanke slovenskej biatlonistke Anastasii Kuzminovej striebornú medailu, ktorú získala v pondeľňajších stíhacích pretekoch žien na 10 km počas slávnostného odovzdávania medailí na XXIII. zimných olympijských hier v utorok 13. februára 2018 v juhokórejskom Pjongčangu. Foto: TASR/Martin Baumann

Populárna Nasťa stála na striebornom piedestáli sťa olympijská víťazka, hoci tou bola o čosi menej žiariaca Nemka Laura Dahlmeierová.

Pjongčang 10. februára (TASR) - Anastasia Kuzminová sa v utorok večer v dejisku zimnej olympiády na chvíľu stala poetkou. Po tom, ako ju na Medal Plaza v Pjongčangu dekorovala členka MOV Danka Barteková, charizmatická slovenská biatlonistka vydala zo seba tieto vety dojatia: "Je to úplne nová emócia, aj keď som už mala na krku viacero medailí. Je to ako z čistého listu nanovo napísaná história, moje verše športovej kariéry."

Populárna Nasťa stála na striebornom piedestáli sťa olympijská víťazka, hoci tou bola o čosi menej žiariaca Nemka Laura Dahlmeierová. "Pozerám do kamier a asi žiarim radosťou... Ani medailu som si poriadne nepozrela, ale je zaujímavá a ťažká," konštatovala Nasťa, ktorej išli z rozradostenej duše ďalšie úprimné slová: "Ja si myslím, že každý športovec si zaslúži to, na čo má a na čo je pripravený. Ja Laure prajem zo srdca jej zlato, zaslúžila si ho. A ja už svoje zlaté tiež mám a ak sa podarí ďalšia, tak budem rada, ale teraz sa teším z tejto striebornej."



Kuzminová si po namáhavej pondelkovej stíhačke dlhšie pospala, potom potrénovala a kým sa vybrala do areálu olympijského štadióna, venovala sa relaxu pred vytrvalostnou pätnástkou. "Zajtra sú najdlhšie preteky. Postavím sa na štart so zámerom, aby som bola čo najrýchlejšia a ak vietor dovolí, tak sa azda podarí aj streľba. Ale konkrétny cieľ si nekladiem."

vyslaní redaktori TASR ph ak