Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Rusi sú praví patrioti: Na ZOH do Pjongčangu má v úmysle ísť aj Malkin

Jevgenij Malkin, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Malkin v rozhovore pre Sovietskij Sport vyjadril prekvapenie nad verdiktom NHL neprerušiť sezónu a neuvoľniť tak hokejistov zo svojej súťaže pre potreby národných tímov na ZOH 2018.

Moskva 6. apríla (TASR) - Jevgenij Malkin chce reprezentovať Rusko na budúcoročnom olympijskom hokejovom turnaji a verí, že mu jeho zámorský klub Pittsburgh Penguins umožní v Pjongčangu štartovať.

Malkin v rozhovore pre Sovietskij Sport vyjadril prekvapenie nad verdiktom NHL neprerušiť sezónu a neuvoľniť tak hokejistov zo svojej súťaže pre potreby národných tímov na ZOH 2018. "Nevidím na tom rozhodnutí nič dobré," vyhlásil Malkin s otázkou, prečo rokovania o tejto téme nepokračovali dlhšie. O účasti na ZOH 2014 sa totiž rozhodlo až v júli predchádzajúceho roku.

Vedenie NHL v pondelok odmietlo trojtýždňovú prestávku v súťaži a rokovania o tejto téme už považuje za uzavreté. Okrem Malkina chce napriek stanovisku zámorskej profiligy na ZOH štartovať aj trojica ruských hráčov z Washingtonu - Alexander Ovečkin, Jevgenij Kuznecov a Dmitrij Orlov.