Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

McDavid je sklamaný, že NHL nepustí hráčov na ZOH v Pjongčangu

Hokejista Connor McDavid z Edmonton Oilers získal za vlaňajšiu sezónu NHL viacero prestížnych trofejí. Foto: TASR/AP

Vedenie NHL sa rozhodlo nevyslať svojich hráčov na ZOH 2018, aj napriek prísľubu Medzinárodnej hokejovej federácie, že vykryje cestovné náklady a poistenie hráčov.

Toronto 27. júla (TASR) - Kanadský hokejista Connor McDavid neskrýva sklamanie z rozhodnutia vedenia NHL, ktoré nepustilo hráčov zo zámorskej profiligy na ZOH 2018 v Pjongčangu.

"Bola by to výnimočná skupina hráčov a človek dúfa, že bude jej súčasťou," uviedol kapitán Edmontonu Oilers. "Je to pre mňa sklamanie, no tak to, žiaľ, je. Chcel som reprezentovať svoju krajinu na najvyššej úrovni a olympiáda je, samozrejme, tá najvyššia možná úroveň," citovala 20-ročného centra agentúra AP.

Vedenie NHL sa rozhodlo nevyslať svojich hráčov na ZOH 2018, aj napriek prísľubu Medzinárodnej hokejovej federácie, že vykryje cestovné náklady a poistenie hráčov. Majiteľom profiligových klubov sa nepáči, že nedostanú žiadnu kompenzáciu za prerušenie súťaže počas olympiády. Kanaďania sa tak na budúcoročnom olympijskom turnaji predstavia iba s tímom, ktorý bude tvorený zväčša z hráčov z európskych líg. Niektorí ruskí hokejisti z NHL chcú napriek tomu reprezentovať svoje krajiny a plánujú odletieť do Kórejskej republiky, kanoniera Washingtonu Alexandra Ovečkina v jeho zámere podporil aj majiteľ Capitals Ted Leonsis.

McDavid neuvažuje, že by si vypýtal špeciálne povolenie od svojho klubu, aby ho pustil na olympiádu. "Nezapájam sa veľmi do takýchto aktivít," dodal držiteľ Hartovej trofeje pre najužitočnejšieho hráča minulej sezóny, ktorý ovládol bodovanie základnej časti. Podľa hráčskej asociácie NHLPA je rozhodnutie NHL "krátkozraké".