Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

CAS v stredu nerozhodol, opäť sa stretne vo štvrtok

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Šéf CAS neuviedol mená športovcov, no ruskí predstavitelia prezradili, že ide o 13 športovcov a dvoch trénerov, ktorým CAS minulý týždeň úplne zrušil doživotné olympijské tresty.

Pjongčang 7. februára (TASR) - Ďalších pätnásť ruských športovcov sa obrátilo na Športový arbitrážny súd (CAS) v snahe zúčastniť sa na zimných olympijských hrách v Pjongčangu, ktoré odštartujú už tento piatok. Súd sa bude ich prípadmi ako i prípadmi ďalších 32 Rusov zaoberať vo štvrtok.

Prezident CAS John Coates to oznámil v stredu na zasadaní Medzinárodného olympijského výboru (MOV) v dejisku hier. Šéf CAS neuviedol mená športovcov, no ruskí predstavitelia prezradili, že ide o 13 športovcov a dvoch trénerov, ktorým CAS minulý týždeň úplne zrušil doživotné olympijské tresty. Sú medzi nimi aj zlatí medailisti zo Soči - bežec na lyžiach Alexander Legkov a šampión v skeletone Alexander Tretiakov.

MOV tejto pätnástke v pondelok napriek verdiktu CAS zakázal štartovať v Pjongčangu.

V utorok sa na súd obrátilo iných 32 ruských športovcov proti vylúčeniu zo ZOH 2018 v Pjongčangu. Sú medzi nimi napríklad šesťnásobný olympijský víťaz v rýchlokorčuľovaní Viktor Ahn, biatlonista Anton Šipulin či traja bývalí hokejisti z NHL - Anton Belov, Sergej Plotnikov a Valerij Ničuškin.

MOV zatiaľ povolil štart na hrách 168 športovcom z krajiny, ktorí však budú súťažiť pod neutrálnou vlajkou a názvom "Olympijskí športovci z Ruska".

Arbitrážny súd v stredu o osude 45 Rusov nerozhodol a opäť sa stretne vo štvrtok, iba deň pred otváracím ceremoniálom hier v Pjongčangu.