Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Šport

Na CAS sa odvolalo ďalších 32 Rusov vrátane Šipulina či Usťugova

Rus Anton Šipulin, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) v pondelok zamietol štart na ZOH V Pjongčangu trinástim ruským športovcom a dvom trénerom.

Pjongčang 6. februára (TASR) - Tridsaťdva ruských športovcov sa odvolalo na medzinárodný Športový arbitrážny súd (CAS) proti ich vylúčeniu zo ZOH 2018 v Pjongčangu. Sú medzi nimi šesťnásobný napríklad olympijský víťaz v rýchlokorčuľovaní Viktor Ahn, biatlonista Anton Šipulin či traja bývalí hokejisti z NHL.

Podľa informácie agentúry DPA sa odvolal aj majster sveta v behu na lyžiach Sergej Usťugov či krasokorčuliarka Ksenia Stolbovová. CAS bude riešiť tieto prípady v stredu, dva dni pred otvorením olympiády. Rozhodnutie hodlá zverejniť čo najskôr.

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) v pondelok zamietol štart na ZOH V Pjongčangu trinástim ruským športovcom a dvom trénerom. Všetci patrili medzi tých, ktorým Športový arbitrážny súd (CAS) minulý týždeň vo štvrtok kompletne zrušil doživotné olympijské tresty.

Pre štátom riadený dopingový podvod na ZOH 2014 v Soči zakázal MOV štart ruských športovcov v Pjongčangu. Vybraní Rusi, ktorí splnili prísne antidopingové podmienky, budú bojovať o olympijské medaily pod názvom Olympijskí športovci Ruska. Dokopy ich má byť 169. V prípade ich víťazstva vyvesia olympijskú vlajku a zahrajú olympijskú hymnu.

Menoslov žiadateľov:

Victor Ahn
Vladimir Grigorjev
Anton Šipulin
Jevgenij Garaničev
Ruslan Murašov
Jekaterina Šichovová
Sergej Usťugov
Ksenia Stolbovová
Jekaterina Urlovová-Perchtová
Maksim Cvetkov
Irina Usluginová
Julia Šokšujevová
Daria Virolainenová
Dmitrij Popov
Roman Košelev
Michail Naumenkov
Alexej Bereglasov
Valerij Ničuškin
Anton Belov
Sergej Plotnikov
Jevgenija Zacharovová
Ruslan Zacharov
Anna Jurakovová
Alexej Esin
Julia Skokovová
Elizaveta Kazelinová
Sergej Grjazcov
Ivan Bukin
Denis Ajrapetjan
Artem Kozlov
Gleb Retivych
Alexej Volkov