Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

O štyri roky na ZOH v Pekingu nepribudnú žiadne nové športy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Čínski organizátori o ne nepožiadali.

Pjongčang 7. februára (TASR) - Na nasledujúcich zimných olympijských hrách v Pekingu 2022 nepribudnú žiadne nové športy, keďže čínski organizátori o ne nepožiadali. V stredu o tom informoval viceprezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Juan Antonio Samaranch mladší.

Syn dlhoročného prezidenta Juana Antonia Samarancha staršieho je predsedom dočasnej koordinačnej komisie MOV pre zimnú olympiádu v Pekingu. Aj keď v Číne nebudú mať premiéru nové športy, môžu pribudnúť nové disciplíny v už existujúcich.

Na tohtoročných ZOH v Pjongčangu bude približne 3000 športovcov z vyše 90 krajín súťažiť v rekordných 102 disciplínach v siedmich športoch a 16 športových odvetviach, takže sa prvýkrát v histórii na zimnej olympiáde rozdá viac ako sto medailových kolekcií. Pred ZOH 2018 vypadli z programu súťaže mužov a žien v paralelnom slalome snoubordistov, no v rovnakom odvetví premiérovo pribudli súťaže v Big Air. Novinkou sú aj preteky rýchlokorčuliarov s hromadným štartom mužov a žien a súťaže miešaných tímov v curlingu a v zjazdovom lyžovaní.