Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Šport

Nór Riiber suverénne na čele po skokoch na veľkom mostíku

Na snímke Jarl Magnus Riiber z Nórska po svojom skoku na lyžiach na veľkom mostíku na Zimných olympijských hrách 2022, utorok 15. februára 2022 v čínskom Zhangjiakou. Foto: TASR/AP

V troch predchádzajúcich sezónach získal Nór veľký krištáľový glóbus vo Svetovom pohári, zo ZOH 2018 má striebro zo súťaže tímov.

Peking 15. februára (TASR) - Nórsky reprezentant v severskej kombinácii Jarl Magnus Riiber sa usadil na čele utorkovej individuálnej súťaže na ZOH v Pekingu po skokoch na veľkom mostíku. V stredisku Čchang ťia-kchou dosiahol skok dlhý 142 metrov a na štarte behu na 10 km bude mať komfortný náskok 44 sekúnd na Estónca Kristjana Ilvesa a Japonca Rjotu Jamamota.

Dvadsaťštyriročný Riiber je tak po prvej časti súťaže jednoznačný adept na zlatú medailu, hoci iba v pondelok mohol po 11 dňoch opustiť karanténu po opakovanom negatívnom teste na koronavírus. Nór predtým nemohol nastúpiť na súťaž so skokmi na strednom mostíku. V troch predchádzajúcich sezónach získal veľký krištáľový glóbus vo Svetovom pohári, zo ZOH 2018 má striebro zo súťaže tímov. Beh odštartuje o 11.30 SEČ.