Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Združenie oddielov a klubov 1. ligy skontumovala zápasy Humenného

Na archívnej snímke Roman Štambersky Foto: TASR/Pavel Neubauer

Správna rada ZOK tak zaujala definitívne stanovisko k prípadu na svojom pondelňajšom zasadnutí v Hronseku.

Bratislava 26. januára (TASR) - Správna rada Združenia oddielov a klubov 1. hokejovej ligy SR skontumovala všetky výsledky klubu MHK BEMACO Humenné, ktorý sa pre pretrvávajúce problémy na zimnom štadióne odhlásil zo súťaže.

Správna rada ZOK 1. ligy zaujala definitívne stanovisko k prípadu na svojom pondelňajšom zasadnutí v Hronseku. Vychádzala z pretrvávajúceho havarijného stavu štadióna, ktorý úrady na základe vykonanej obhliadky odporučili z titulu bezpečnosti uzatvoriť. "Aj napriek snahe Správnej rady ZOK 1. HL SR a komunikácii so štatutárnym zástupcom MHK Humenné sa nepodarilo zrealizovať iné riešenie na odohranie ďalších majstrovských stretnutí. Na základe týchto skutočností Správna rada ZOK-u rozhodla: 1/ mužstvo 1. ligy seniorov MHK Humenné, ktoré vystúpilo z rozohranej súťaže, sa považuje za družstvo zostupujúce, 2/ na základe čl. 59 Súťažného poriadku SZĽH ruší všetky výsledky MHK Humenné v 1. HL SR 2015/2016 a tie sa v tabuľke neuvádzajú," povedal pre oficiálnu stránku Slovenského zväzu ľadového hokeja Roman Štamberský, športový riaditeľ SZĽH.

Štadión nováčika 1. ligy, ktorý má poškodenú strechu, zatvorili 12. januára. "Silný vietor, ktorý sa prehnal cez Humenné, natoľko poškodil strechu zimného štadióna, že mesto z bezpečnostných dôvodov nariadilo jeho uzatvorenie pre verejnosť. Podľa predbežných zistení ide o rozsiahle poruchy a praskliny strešnej krytiny na jednej strane strechy, ktorá vznikla únavou materiálu viac ako dvadsaťročnej stavby. Tomuto kroku predchádzala analýza bezpečnostných technikov priamo na mieste," uviedlo vo vyjadrení mesto.