Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Csemez zdolal Nemca Becka a postúpil do osemfinále

Na snímke slovenský reprezentant v boxe Tomáš Zöld (vľavo) a monacký reprezentant Hugo Micallef v kategórii do 69 kilogramov na II. Európskych hrách v Minsku 22. júna 2019. Foto: FOTO TASR - Michal Svítok

Posledný zo Slovákov Michal Takács v boji o osemfinále v kategórii do 64 kg nastúpi až v nedeľu proti Írovi Jamesovi McGivernovi.

Minsk 22. júna (TASR) - Slovenskí boxeri Andrej Csemez a Matúš Strnisko postúpili na II. európskych hrách v Minsku do osemfinále. Czemez zdolal vo svojom prvom súboji v hmotnostnej kategórii do 75 kg Nemca Arthura Becka 3:2 na body. V nedeľnom osemfinále nastúpi proti Victorovi Carapcevschiimu z Moldavska.

Czemez sa postaral o prvé slovenské víťazstvo v boxe na EH 2019. "Som spokojný, prvý zápas je vždy najťažší, ale vyhrali sme a ideme ďalej. Môj cieľ je medaila a prvé miesto tak, ako minulý rok na majstrovstvách Európskej únie. Myslím si, že je veľmi dobré, že existuje takéto podujatie, kde nie sú len boxeri, je to tu pestrejšie a páči sa mi to," povedal Czemez.

Nadviazal na neho Strnisko, ktorý si v kategórii do 81 kg poradil so Srbom Sandrom Poletanom 4:1. Ďalší slovenským boxerom sa darilo menej. Už v piatok Dávid Michálek prehral v kategórii do 91 kg v boji o osemfinále s Talianom Azizom Mouhiidinom 0:5. V sobotu Tomáš Zöld nestačil v kategórii do 69 kg na Monačana Huga Micaleffa (0:5) a rovnakým skóre prehral aj Viliam Tankó (do 60 kg) s domácim Bielorusom Dmitrijom Azanovom. "Je veľmi ťažké bojovať s domácim boxerom," uviedol Tankó. "Bohužiaľ, žreb mi neprial, môj súper bol na olympiáde, je to majster Európy a vicemajster Európskych hier a bronzový zo sveta. Takže úspechov má viac než dosť. Vedel som, že je veľmi šikovný a kvalitný, nakoľko sa na týchto podujatiach stretávame. Vedel som, čo by som mal boxovať, aj som plnil, ale bol šikovnejší. Navyše ho hnalo dopredu domáce publikum. V druhom aj treťom kole som vyrazil dych, ale nestihol som to ukončiť pred limitom. Môžem mu len pogratulovať, lebo naozaj odviedol pekný výkon."

Tankó tak neobhájil bronz z premiérových európskych hier v Baku: "Nie vždy sa podarí nosiť medaily. Vtedy to vyšlo a boli sme radi, no prešli štyri roky, sú tu úplne iní súperi a išiel som o dve váhové kategórie vyššie. Nebolo to až tak cítiť, ale musím si na to zvyknúť a uvidíme, čo sa nám ďalej podarí."

V sobotu bol v Športovom paláci Uručie v akcii ešte Matúš Strnisko v kategórii do 81 kg, ktorého čakal súboj proti Srbovi Sandrovi Poletanovi. Posledný zo Slovákov Michal Takács v boji o osemfinále v kategórii do 64 kg nastúpi až v nedeľu proti Írovi Jamesovi McGivernovi.