Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Koľcov podľa polície v Miami spáchal samovraždu

Na snímke vpravo Ján Lašák (Slovensko) a vľavo Konstantin Koľcov (Bielorusko) v súboji o puk v hokejovom zápase o Rakúsky pohár medzi Slovenskom a Bieloruskom 16. decembra 2011 v Klagenfurte. Foto: TASR - Martin Baumann

Koľcov bol partner tenistky Ariny Sobolenkovej, dvojnásobnej grandslamovej šampiónky.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Minsk 19. marca (TASR) - Príčinou úmrtia bývalého bieloruského hokejistu Konstantina Koľcova bola samovražda. Informovala o tom podľa AFP polícia v okrese Miami-Dade. Koľcov zomrel vo veku 42 rokov.

"Políciu v Miami zavolali do rezortu St. Regis Bal Harbour o 12.39 miestneho času na základe informácie, že muž skočil z balkóna budovy. Začali sme vyšetrovanie a neobjavili žiadne podozrivé okolnosti," vyhlásil hovorca polície Miami Argemis Colome.

O úmrtí doterajšieho asistenta trénera tímu Salavat Julajev Ufa informovala už skôr Bieloruská hokejová federácia i klub KHL. Koľcov bol partner tenistky Ariny Sobolenkovej, dvojnásobnej grandslamovej šampiónky.

Koľcov bol na Floride, kde sa Sobolenková pripravovala na turnaj WTA 1000 Miami Open. Bieloruská federácia v krátkom vyhlásení uviedla, že Koľcov "zomrel náhle", bez uvedenia bližších podrobností. "Smútime. Bieloruská hokejová federácia vyjadruje najhlbšiu sústrasť rodine, priateľom a všetkým, ktorí Konstantina poznali a spolupracovali s ním," píše sa na webstránke bieloruského zväzu. Krajinu počas svojej kariéry reprezentoval na ZOH 2002 i 2010 a deviatich svetových šampionátoch.

Koľcov pôsobil aj v NHL, v troch sezónach za Pittsburgh Penguins odohral spolu 144 zápasov a nazbieral v nich 38 bodov (12+26). Pittsburgh ho draftoval v roku 1999 v prvom kole z 18. miesta. Hral aj za Junosť Minsk, Severstaľ Čerepovec, Metallurg Novokuzneck, AK Bars Kazaň, Spartak Moskva, Dinamo Minsk, Ufu, Atlant Mytišči a v zámorskej AHL za Wilkes–Barre/Scranton. S Ufou vyhral ruskú Superligu (2007/08) a neskôr aj KHL (2010/11). Kariéru ukončil v novembri 2016, potom sa venoval trénerstvu aj pri bieloruskej reprezentácii.

S bývalou manželkou Juliou má tri deti, rozviedli sa v roku 2020. So Sobolenkovou boli oficiálne spolu od júna 2021.