Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Zomrel bývalý legendárny útočník a tréner Juhoslávie Slobodan Santrač

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Legendárny útočník bol historicky najlepším strelcom už neexistujúcej juhoslovanskej ligy, v rokoch 1965-1983 strelil dokopy 218 gólov.

Belehrad 14. februára (TASR) - Vo veku 70 rokov zomrel bývalý futbalový reprezentant Juhoslávie a neskôr úspešný tréner Slobodan Santrač. Informovala o tom agentúra dpa s odvolaním sa na správu srbskej televíznej stanice RTS.

Legendárny útočník bol historicky najlepším strelcom už neexistujúcej juhoslovanskej ligy, v rokoch 1965-1983 strelil dokopy 218 gólov, väčšinu v drese OFK Belehrad. Okrem toho hral aj za mestského rivala Partizan a vo Švajčiarsku za Grasshoppers Zürich. Počas svojej kariéry dokázal až dvakrát v jednom zápase nastrieľať neuveriteľných deväť gólov. V národnom tíme si pripísal osem štartov, v ktorých raz skóroval.

Po ukončení hráčskej kariéry sa Santrač vydal na trénerskú dráhu. Reprezentáciu Juhoslávie viedol v rokoch 1994-98, kormidloval ju aj na MS 1998 vo Francúzsku. Okrem toho viedol aj národné tímy Saudskej Arábie, Macedónska a viacero čínskych klubov.