Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slovan Bratislava nakoniec Podbrezovú porazil, Trenčín zdolal Skalicu

Slovanisti, archívne foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Slovanistom sa zranil Vittek, ktorého musel nahradiť Savičevič.

Podbrezová 5. marca (TASR) - Prvú šancu zápasu mali domáci futbalisti. Rendla sa dostal k lopte na pravej strane, ale mieril vedľa. Úvodný gól strelili hostia. Podaný poslal v 6. minúte loptu zľava priamo pred bránku, kde ju Vittek prepustil Kubíkovi a ten sa zblízka nemýlil - 0:1. Od tohto momentu mali prevahu na ihrisku Podbrezovčania. Viac sa tlačili dopredu, ale vytvorili si iba dve väčšie príležitosti po štandardkách. V 12. minúte Podio našiel centrom hlavu Kriváka, ktorý mieril tesne nad brvno a v závere polčasu tento hráč pre zmenu prestrelil bránku z asi desiatich metrov z dobrej pozície. Slovanistom sa zranil Vittek, ktorého musel nahradiť Savičevič.

Na začiatku druhého polčasu mohli vedenie zvýšiť hostia. Kubík poslal ideálny center z ľavej strany do malého vápna, no loptu hlavou iba pohladil Zreľák. Potom sa o vyrovnanie pokúšali domáci, ale nevedeli nájsť dobrú streleckú mušku, konkrétne Turňa, Rendla a hlavou Šafranko. Zahrmieť mohlo na opačnej strane, pretože po centri z pravej strany hlavičkoval Kubík v 66. minúte iba tesne vedľa žrde. V podobnej situácii sa o minútu neskôr ocitol po rohu aj Podbrezovčan Vajda, no ani jemu nebolo súdené skórovať. Cestu do bránky si nenašiel ani projektil Rendlu spoza šestnástky. Bratislavčania pohrozili peknou kombináciou Kubíka so Zreľákom, ich koncovke však chýbala väčšia presnosť. V 81. minúte domáci zahrávali štandardku a Podio centrom našiel Kostelného, ale ani po jeho hlavičke neskončila lopta medzi žrďami, hoci jej k tomu veľa nechýbalo. Aj preto sa mohol tešiť z víťazstva Slovan.

ŽP Šport Podbrezová – ŠK Slovan Bratislava 0:1 (0:1)
Gól:
6. Kubík. Rozhodovali: Hrčka – Balko, Weiss, ŽK: Kostelný, Podio – Dielna, 2243 divákov.

Zostavy a striedania:
ŽP Šport:
Kuciak – Turňa, Krivák, Kostelný, Djordjevič – Vajda, Ježdík - Peševski (66. Sabler), Podio, Šafranko (73. R. Duda) – Rendla

ŠK Slovan: Mucha – Pliatsikas, Saláta, Sekulič, Podaný – Simovič – Priskin (46. Oršula), Kubík, Kamps (78. Dielna) – Vittek (43. Savičevič), Zreľák

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: "Zápas nedopadol tak, ako sme si predstavovali. Vkročili sme do neho s príliš veľkým rešpektom voči súperovi. Pripravovali sme sa na Kubíka, že zbieha na hrot, ale nezachytili sme to a inkasovali tak rýchly gól. S mužstvom to zamávalo a už sme sa ťažšie dostávali do štýlu hry, ktorý sme chceli produkovať. V druhom polčase sme zmenou rozostavania Slovan prinútili, aby nám otvoril okienka v obrane, avšak netrafili sme bránku. Mrzia ma hlavne nevyužité štandardky, v ktorých sme dominovali. Mali sme aspoň jednu premeniť."

Nikodemos Papavasiliou, tréner Slovana Bratislava: "Spokojný som so ziskom dôležitých troch bodov. Vedeli sme, že Podbrezová má bojovný a silný tím, že sa vloží do zápasu. Hralo sa síce na jednom ihrisku, ale videli sme boje na viacerých frontoch. Dôležité bolo, že sme sa dobre prispôsobili štýlu hry súpera a strelili najmä rýchly gól. Potom sme si to už kontrolovali, hoci v druhom polčase sa dostala Podbrezová do miernej výhody častým napádaním. Musím hráčov teda pochváliť za dobrú obranu. Navyše sme si vytvorili šance z protiútokov, škoda len, že sme ich nepremenili."

František Kubík, autor jediného gólu zápasu: "Čo sa týka môjho gólu, išiel som tam naslepo a vo výskoku som loptu trafil do bránky. Chvalabohu mi to tam padlo, čo znamenalo pre nás tri veľmi dôležité body. Sme veľmi šťastní, pretože sme vedeli, že nás tu nečaká nič ľahké. Chceli sme potvrdiť tri body z Trenčína. Na ťažkom teréne sme zápas napokon zvládli. Vedeli sme, že súper nakopáva dlhé lopty, ale vyrovnali sme sa s tým. Povzbudilo ma, že mi to tam začalo padať. Verím, že v tom budem pokračovať."


Trenčín nad Skalicou jasne dominoval


Skalica 5. marca (TASR) - Skaličania, hrajúci v senickom azyle, mali v prvom polčase malú výhodu, keďže hrali s vetrom, nedostali sa však takmer k ničomu a jesenný majster jasne dominoval. Prvú šancu zápasu mal krajný záložník Skaličanov Mázaň, ktorého prízemnú strelu vyrazil Šemrinec v 6. min. na roh. O dve minúty neskôr sa dostali hostia do prvej nebezpečnej situácie, keď sa k lopte dostal na ľavej strane operujúci Van Kessel, poslal center na vysokého Maierhofera a ten hlavou nezaváhal – 0:1. V 11. min. našiel Koolwijk dlhočizným pasom za obranu nabiehajúce Scheta, Holanďanovi však strela nesadla ideálne. Trenčania boli čoraz aktívnejší, v 15. minúte skúšal pozornosť Krnáča z 30 metrov Skovajsa, jeho ranu skalický brankár vyrazil. Z neho pohrozil na dvakrát Schet, najprv neprepálil hradbu tiel v zeleno-bielom, jeho následnú dorážku zastavilo brvno bránky Záhorákov. Koolwijk v 22. min. zahral ďalší dlhý pas za obranu na Scheta a nacvičenú akciu Trenčanov zakončil po spätnej prihrávke Bero a dotiahol sa 11. ligovým gólom na najlepšieho strelca súťaže Tawambu. Ďalšiu veľkú šancu hostí mal opäť Bero, jeho zakončenie zblízka vytlačil Krnáč na roh. Maierhofer o malú chvíľu na to oklamal ofsajdovú pascu domácich, preváhal však správny moment na strelu či prihrávku a Krnáč špičkou kopačky šancu hostí zmaril. Skaličania prišli v 41. minúte o Jakúbeka, strelec víťazného gólu zo zápasu so Žilinou musel pre zranenie kolena striedať a jeho miesto zaujal Vrablec.

Na vážnejšie ohrozenie brány sa v II. dejstve čakalo takmer desať minút, hostia opäť hrozili centrom z pravej strany, nebezpečnú loptu smerujúcu do malého vápna usmernil na roh jeden zo skalických obrancov. V 59. minúte poslal z priameho kopu ďalšiu dobrú loptu do šestnástky Koolwijk, Skovajsa hlavou poriadne natiahol Krnáča. Brankár Skaličanov sa vyznamenal aj o minútu neskôr, keď zneškodnil strelu zblízka Van Kessela. V 62. min. v ojedinelom protiútoku domácich fauloval prenikajúceho Hlavatoviča kapitán Trenčanov Kleščík a rozhodca nariadil pokutový kop, ktorý bezpečne premenil Masaryk. V 65. minúte Rabiu nezmyselne pristúpil skalického Mazána a videl červenú kartu. Na opačnej strane si loptu postavil približne 18 m od brány k priamemu kopu Koolwijk, jeho zblokovaná strela skončila tesne nad brvnom Krnáčovej brány. Po vylúčení nigérijského legionára sa začalo hrať aktívnejšie aj pred bránou hostí. V 78. minúte vyšiel Trenčanom diagonálny pas za obrancu Hlavatoviča, Bero fantasticky našiel Holúbeka, ten uvoľnil nabiehajúceho Koolwijka, Holanďan mal loptu na svojej slabšej pravačke a sľubný protiútok nezakončil. V 81. min. zakrútil Mazán nepríjemnú loptu pred Šemrinca, brankár hostí loptu vyboxoval, z nasledujúceho rohového kopu opäť zakončoval Mazán, cez hradbu tiel loptu do Šemrincovej siete nedostal. Už v nadstavenom čase centroval pred trenčiansku bránu skalický Masaryk, zakončenie Hudáka však v sieti neskončilo. Domáce mužstvo sa v závere nadychovalo k tlaku, Záhorákom však nepomohlo ani Hudákovo vysunutie na hrot a ani brankár Krnáč, ktorý sa vydal na posledný rohový kop.

MFK Skalica - AS Trenčín 1:2 (0:2)
Góly:
62. Masaryk – 8. Maierhofer, 22. Bero. Rozhodovali: Rozhodca: Somoláni – Slyško, Kováč, ŽK: Koolwijk, Kleščík, Schet, Šemrinec - Vrablec, ČK: 64. Ibrahim Rabiu (AS), 1075 divákov.

Zostavy a striedania:
MFK Skalica:
Krnáč – Dobrotka, Hudák, Majerník, Hlavatovič – Mazan, Ikenna (58. Vaško), Hlinka, Šebesta, Jakúbek (41. Vrablec) – Masaryk

AS Trenčín:
Šemrinec – Šulek, Skovajsa, Kleščík, Kingsley Madu – Schet (77. Holúbek), Koolwijk, Bero, Ibrahim Rabiu, Van Kessel (83. Guba) – Maierhofer (86. Lawrence)

Štefan Horný, tréner Skalice: "Trenčania dali gól veľmi skoro, čo je škoda, pretože nám to narušilo plány. Trenčín hral naozaj prvý polčas veľmi dobre. V druhom polčase pomohli aj zvýšené hlasy v kabíne. Nemám vôbec svojmu mužstvu čo vyčítať, my sme naozaj bojovali a chceli, mali sme veľkú vôľu vyrovnať. Bohužiaľ, nepodarilo sa to, ale naozaj by sme takto chceli bojovať až do konca."

Martin Ševela, tréner Trenčína: "Viac-menej sme dnes čakali, že Skalica bude hrať tak, ako hrala. My sme sa na to zodpovedne pripravili, vyšlo nám v prvom polčase pár vecí a škoda, že sme nevyhrávali väčším rozdielom. V druhom polčase sme sa zbytočne oslabili, čo by sa nám nemalo stávať a potom to už bolo viac-menej o našom bránení. Skalica mala záverečnú dvadsaťpäťminútovku silnú, naozaj je vidieť, že tréner Horný spravil kus roboty a nemajú mužstvo na vypadnutie. My sa teraz musíme pripraviť na kvalitného súpera zo Žiliny, vhodne rozložiť sily, spraviť aj individuálne pohovory s hráčmi, aby sme sa vyhli situáciam, ako dnes v druhom polčase."


Hráči Dunajskej Stredy a Ružomberka sa navzájom potrápili


Dunajská Streda 5. marca (TASR) -Už v 4. minúte pohrozili hostia, po rohovom kope hlavičkoval Ján Maslo, ale brankár Dunajskej Stredy bol na mieste. V úvodných minútach sa mužstvá zoznamovali, hralo sa prevažne medzi šestnástkami. Prvá vážna šanca Dunajskej Stredy prišla v 20. minúte, keď z ľavej strany vystrelil Stephens, Tofiloski však šancu zneškodnil. O štyri minúty neskôr po centri Brašeňa hlavičkoval na bránu Stephens, ale hosťujúci brankár sa opäť činil. V 25. minúte prišiel vedúci gól, do pokutového územia sa predral Brašeň a po prihrávke vyslal tvrdú strelu pod brvno Horváth - 1:0. Obrovskú tutovku spálil v 36. minúte Stephens, po prihrávke Pačindu z prvej netrafil bránu. O minútu neskôr opäť prihrával Pačinda, tentokrát nastrelil brvno Sarr. V 39. minúte sa dostal k lopte Lačný, ale z hranice pokutového územia vystrelil vysoko nad.

Nápor Dunajskej Stredy pokračoval aj v druhom polčase, v 48. min. po centri Pačindu netrafil bránu Sarr. Krásnu akciu predviedli hráči DAC v 53. minúte, Davis potiahol loptu na ľavej strane, po spätnej prihrávke ale Štepanovský nastrelil súpera. O minútu neskôr po prihrávke Pačindu sa ocitol pred Tofioskim Stephens, no loptu nastrelil len do brankára. Potvrdilo sa známe pravidlo - ak nedáš, dostaneš. Ako blesk z jasného neba prišiel totiž vyrovnávajúci gól, v 58. min. Lačný obišiel brankára Tujvela a poslal loptu do brány - 1:1. V 72. minúte DAC nedal aj nemožné, keď Stephens asi z dvoch metrov netrafil bránu. V 74. minúte za stiahnutie hráča videl druhú žltú kartu Boszorád a tak putoval predčasne pod sprchy. Po vylúčení sa dostal na koňa DAC, postupne prišla jedna šancu za druhou, ale žlto-modrí bránu netrafili. V 85. minúte predviedol krásnu akciu v pokutovom území Polievka, ale jeho prihrávka nenašla adresáta.

FC DAC 1904 Dunajská Streda - MFK Ružomberok 1:1 (1:0)
Góly:
25. Horváth - 58. Lačný. Rozhodovali: Vlk - Brendza, Lieskovský, ŽK: Kwin - Gál-Andrezly, Boszorád, Ďubek, P. Maslo, ČK: 74. Boszorád po druhej ŽK, 2304 divákov.

Zostavy a striedania:
FC DAC:
Tujvel - Brašeň, Ljubičič, Kwin, Davis - Štepanovský (70. Polievka), Huk (86. Mészáros), Horváth, Pačinda - Sarr - Stephens (90. Asanovič)

Ružomberok: Tofiloski - P. Maslo, J. Maslo, Rosa, Boszorád – Nagy – Gál-Andrezly (77. L. Ľupták), Gerát (46. Faško), Ďubek, Zošák – Lačný (66. Jakubko)

Tomislav Marič, tréner DAC: "Sme všetci sklamaní. Celých 90 minút sme hru kontrolovali a boli sme dominantní. Samozrejme, je pochopiteľné, že ak hráte proti mužstvu ako Ružomberok, tak si taký tím vytvorí šance a oni ich aj využili. Po vyrovnávajúcom góle sme stratili koncentráciu, ale mali sme dosť šancí, aby sme zápas strhli na svoju stranu, napríklad brvno Sarra, alebo keď Stephens netrafil bránu. Bohužiaľ, profesionálny futbal sa hrá na body. Dnes sme stratili dva. Chcel by som pripomenúť, aby v DAC prestali snívať o Európe. Musíme sa koncentrovať, aby sme naše mužstvo budovali a tvorili ďalej, aby sme sa snažili do budúcnosti zlepšovať. Nepáčili sa mi veci, keď som striedal Antonia Asanoviča, ľudia na štadióne ho privítali piskotom. To sa mi nepáčilo. My sme jedno mužstvo, jeden klub, mali by sme všetci spolu čo najlepšie dostať DAC do povedomia."

Ladislav Pecko, tréner Ružomberka: "Po víťazstvách sme prišli do Dunajskej Stredy bodovať. Zápas sme začali aktívne. Po pätnástich minútach sme však zbytočne dali priestor domácim, ktorí dali pekný gól, čím sa dostali na koňa. Na druhej strane, po šanciach, aké mal Miloš Lačný, musíme vyrovnať. V druhom polčase sme urobili zmeny, chceli sme byť aktívnejší. Každý chcel zápas otočiť na svoju stranu, až do vylúčenia. Potom sme sa stiahli a remízu ustrážili."