Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Žreb Copa America: Argentína proti Čile, Peru a víťazovi play off

Na snímke Lionel Messi. Foto: TASR/AP

Žreb sa uskutočnil vo štvrtok v Miami, keďže po ôsmich rokoch sa na turnaji zúčastnia aj krajiny CONCACAF vrátane USA.

Miami 8. decembra (TASR) - Úradujúci víťazi futbalovej Copa America z Argentíny odohrajú zápasy základnej fázy nadchádzajúceho ročníka proti Peru, Čile a jednému z dvojice Kanada alebo Trinidad a Tobago. Žreb sa uskutočnil vo štvrtok v Miami, keďže po ôsmich rokoch sa na turnaji zúčastnia aj krajiny CONCACAF vrátane USA.

Do vyraďovacej fázy, ktorú odštartujú štvrťfinálové zápasy, postúpia dva najlepšie tímy z každej zo štyroch skupín. Finalisti z roku 2021 Brazílčania začnú v D-skupine. O postup zabojujú proti Paraguaju, lepšiemu z dvojice Kostarika a Honduras a Kolumbii, ktorá sa prebojovala v roku 2021 do semifinále.

Favorit B-skupiny je Mexiko, ktoré čakajú duely proti Ekvádoru, Venezuele a Jamajke. Američania, v ktorých krajine zaznamenal futbal rozmach vďaka príchodu Linela Messiho do Inter Miami, nastúpia proti Uruguaju, Paname a Bolívii.

Turnaj je na programe od 20. júna do 14. júla a jeho dejiskom bude štrnásť miest v Spojených štátoch amerických vrátane Miami. Argentína tam odohrá tretí duel "áčka" proti Peru.



Copa America 2024 - žreb

A-skupina:
Argentína, Peru, Čile, Kanada/Trinidad a Tobago

B-skupina: Mexiko, Ekvádor, Venezuela, Jamajka

C-skupina: USA, Uruguaj, Panama, Bolívia

D-skupina: Brazília, Kolumbia, Paraguaj, Kostarika/Honduras