Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

VIDEO: Veľká škoda: Zuzulová vypadla a Vlhová 4., prvá Schiffrinová

Veronika Velez-Zuzulová počas prvého kola slalomu v alpskom lyžovaní na MS v St. Moritzi. Foto: TASR/AP

Olympijská šampiónka tak získala jej tretie slalomové zlato z MS.

St. Moritz 18. februára (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová skončila v sobotňajšom slalome na 44. MS vo švajčiarskom St. Moritzi na štvrtom mieste, zlato suverénne obhájila favorizovaná Američanka Mikaela Shiffrinová. Veronika Velez-Zuzulová nezískala vytúženú individuálnu medailu, ako tretia najrýchlejšia pretekárka po 1. kole vypadla v druhej jazde. Druhé miesto obsadila s veľkým odstupom 1,64 sekundy domáca Wendy Holdenerová, bronz brala Švédka Frida Hansdotterová (+1,75).

Favorizovaná obhajkyňa titulu a líderka SP Mikaela Shiffrinová vyhrala už prvé kolo pred Holdenerovou, ktorá na šampionáte získala zlato v alpskej kombinácii. Americká fenoménka, ktorej tréner Mike Day postavil trať 2. kola, držala neomylne rytmus. Olympijská víťazka získala jej tretie slalomové zlato z MS.



"Toto druhé kolo bolo pre mňa naozaj výzvou. Bol to bláznivý deň, ale som šťastná. Mám dve medaily z MS, som naozaj nadšená," povedala v bezprostrednej reakcii po dojazde do kamier Eurosportu 21-ročná šampiónka.

Zuzulová bola po prvom kole so tratou 59 stotín tretia, vyjadrila s ním spokojnosť a išla sa sústrediť na druhú jazdu. V nej ale urobila už v hornej časti chybu a vypadla. Jej mladšia krajanka Vlhová útočila zo štvrtej pozície po 1. kole (strata 76 stotín). V strednej prudkej pasáži trochu zaváhala, ale dokázala sa s tým dobre vyrovnať. V záverečných metroch však opäť stratila a zaradila sa za Hansdotterovú. Na medailu je chýbalo 14 stotín.



"Mala som pocit, že robím chyby na každej časti trate, a že v cieli budem mať jasnú stratu. Ale najhoršie som išla tú poslednú časť, tam som bola pomalá, nevedela som sa chytiť. Škoda. A keď som v cieli videla, že som druhá, tak som skoro skolabovala. Teraz keď si to premietnem, tak je to výsledok, ktorý aj mrzí, lebo to bolo kúsok od medaily," povedala pre TASR 21-ročná Vlhová.

Velez-Zuzulová na svojej facebookovej stránke priznala, že vypadnutie ju bude dlho bolieť. "Toto bude asi bolieť ešte dlho, ale taký je šport. Dala som do toho všetko, ale nestačilo to. Ešte ma čakajú dva Svetové poháre do konca sezóny, kde si môžem náladu zlepšiť. A samozrejme gratulujem Peťka!"



Z vyše 90 štartujúcich žien postúpili do 60-členného 2. kola aj ďalšie dve Slovenky, ktoré si vybojovali účasť v súťaži v kvalifikácii. Tereza Jančová skončila napokon na 43. mieste, jej krajanka Klaudia Nemcová hneď za ňou na 44. pozícii.

výsledky - slalom - MS:

1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1:37,27 min.,
2. Wendy Holdenerová (Švaj.) +1,64 s.,
3. Frida Hansdotterová (Švéd.) +1,75,
4. Petra VLHOVÁ (SR) +1,89,
5. Šárka Strachová (ČR) +2,05,
6. Michaela Kirchgasserová (Rak.) +2,22,
7. Ana Buciková (Slov.) +2,62,
8. Emelie Wikströmová (Švéd.) +2,93,
9. Denise Feierabendová (Švaj.) +2,96,
10. Bernadette Schildová (Rak.) +2,97,
... 43. Tereza JANČOVÁ +11,52,
44. Klaudia NEMCOVÁ +13,77,
... Veronika VELEZ-ZUZULOVÁ (všetky SR) nedokončila 2. kolo