Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

Zuzulová začala sezónu triumfom v OS, Žampa vyhral tretí slalom

Slovenská lyžiarka Veronika Zuzulová Foto: TASR/AP

Adam Žampa vyhral aj tretí slalom časom 1:26,74 o 46 stotín pred Japoncom Naoki Juasom.

Coronet Peak 21. augusta (TASR) - Víťazstvom v obrovskom slalome odštartovala novú sezónu slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Veronika Velez-Zuzulová. V Coronet Peak v rámci Austrálsko-novozélandského pohára triumfovala časom 1:44,24 a pred druhou Rakúšankou Reginou Maderovou mala náskok 72 stotín.

Naďalej sa darí Adamovi Žampovi, ktorý vyhral aj tretí slalom časom 1:26,74 o 46 stotín pred Japoncom Naoki Juasom. Jeho brat Andreas figuroval po 1. kole na 8. mieste, napokon skončil na 14.

"Adam potvrdil úlohu lídra v ANZCupe a vyhral tretí slalom z troch. Vyjazdil si tak 6.00 bodov, ktoré ho vo svetovom rebríčku posunú bližšie k top tridsiatke, čo bude v pretekoch SP pre neho znamenať lepšie číslo a väčšiu šancu postúpiť do 2. kola. Andreas sa super jazdou v 1. kole dostal na ôsmu pozíciu, v druhom akoby sa zľakol výsledku a jazdou na istotu bez väčšieho rizika skončil na 14. mieste," informoval TASR otec a tréner Tomáš Žampa.

Ako ďalej informoval, trénujú spoločne s Veronikou Velez-Zuzulovou, od ktorej si obaja berú veľmi veľa. "Za všetky výsledky môžeme poďakovať celému tímu Veroniky Zuzulovej," dodal Tomáš Žampa.