Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tenis

Alcaraz obhájil titul v Indian Wells, opäť zdolal Medvedeva

Španielsky tenista Carlos Alcaraz pózuje s trofejou za triumf na turnaji ATP v Indian Wells v nedeľu 17. marca 2024. Foto: TASR/AP

V nedeľňajšom finále zdolal rovnako ako vlani ruského súpera Daniila Medvedeva 7:6 (5), 6:1 a pripísal si prvý titul od víťazstva vo Wimbledone.

Indian Wells 18. marca (TASR) - Španielsky tenista Carlos Alcaraz obhájil triumf vo dvojhre na turnaji ATP v Indian Wells. V nedeľňajšom finále zdolal rovnako ako vlani ruského súpera Daniila Medvedeva 7:6 (5), 6:1 a pripísal si prvý titul od víťazstva vo Wimbledone.

Druhý hráč svetového rebríčka stratil v prvom sete svoje prvé podanie a prehrával už 0:3. V piatom geme však brejkol Medvedeva, následne vyrovnal na 3:3 a v dvanástom geme čistou hrou na 6:6. V tajbrejku viedol 3:0 aj 5:2, jeho súper skorigoval na 5:5, ale potom stratil podanie a nakoniec prehral 5:7. Prvý ste trval vyše 70 minút, druhý ani nie polovicu a Alcaraz v ňom dominoval. Medvedeva brejkol v druhom i šiestom geme a následne premenil prvý mečbal.

Dvadsaťročný Španiel si napravil chuť po nie príliš vydarenom začiatku sezóny, v ktorom ho zabrzdilo aj zranenie členka. "Mal som veľa pochybností, ale keď som v prvom kole vyšiel na kurt, cítil som sa dobre a po každom zápase lepšie a lepšie. Som naozaj rád, že som opäť dokázal vyhrať tento turnaj," povedal.

Medvedev neodplatil Alcarazovi vlaňajšiu finálovú prehru a nepodarilo sa mu skompletizovať zbierku titulov z hardových podujatí ATP 1000. Zo šiestich nevyhral iba v Indian Wells.



dvojhra - finále:

Carlos Alcaraz (Šp.-2) - Daniil Medvedev (Rus.-4) 7:6 (5), 6:1