Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

AUSTRALIAN OPEN: Žreb 1.kola je na svete. Proti komu nastúpia Slováci?

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková, ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Šancu postúpiť z kvalifikácie do hlavnej súťaže ešte majú Norbert Gombos, Viktória Kužmová a Anna Karolína Schmiedlová.

Melbourne 11. januára (TASR) - Slovenský tenista Lukáš Lacko nastúpi v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne proti Kanaďanovi Milošovi Raoničovi nasadenému ako číslo 22. Dominika Cibulková sa ako nasadená dvadsaťštvorka stretne s e Estónkou Kaiou Kanepiovou, turnajovú devätnástku Magdalénu Rybárikovú čaká Američanka Taylor Townsendová, Janu Čepelovú ďalšia reprezentantka USA Lauren Davisová a Kristínu Kučovú Japonka Naomi Osaková. Rozhodol o tom štvrtkový žreb, na ktorom sa zúčastnili obhajca titulu v mužskej dvojhre Švajčiar Roger Federer a Ruska Maria Šarapovová.

Lacko má s Raoničom nepriaznivú bilanciu 0:1, v roku 2013 s ním prehral v dvoch setoch na harde v Tokiu. Cibulková, finalistka Australian Open z roku 2014, prehráva s Kanepiovou na vzájomné zápasy 1:3. Na tvrdom povrchu sa stretli trikrát. Estónka bola úspešná v Sydney a Paríži, no vo finále turnaja WTA o Kremeľský pohár v Moskve v roku 2011 sa z víťazstva tešila Cibulková. Rybáriková s Townsendovou ani Čepelová s Davisovou ešte spolu nehrali. Kučová prehrala s Osakovou vlani v Miami. Šancu postúpiť z kvalifikácie do hlavnej súťaže ešte majú Norbert Gombos, Viktória Kužmová a Anna Karolína Schmiedlová.

Federer odštartuje svoju púť za obhajobou titulu duelom proti Britovi slovinského pôvodu Aljažovi Bedenemu. Vlaňajšieho finalistu najvyššie nasadeného Španiela Rafaela Nadala preverí Victor Estrella Burgos z Dominikánskej republiky. Šesťnásobný melbournsky šampión Srb Novak Djokovič bude čeliť Američanovi Donaldovi Youngovi. V ženskej dvojhre sa nepredstaví vlaňajšia víťazka Američanka Serena Williamsová, ktorá sa po materskej prestávke ešte necíti byť vo forme. Svetová jednotka Rumunka Simona Halepová si zmeria sily s domácou Austrálčankou Destanee Aiavovou. Atraktívny tenis sľubuje súboj medzi vlaňajšou finalistkou Venus Williamsovou a Švajčiarkou so slovenskými koreňmi Belindou Bencicovou.