Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

AUSTRALIAN OPEN: Serena Williamsová vyradila v osemfinále Halepovú

Na snímke Serena Williams. Foto: TASR/AP

Halepová v úvodnom geme čistou hrou prelomila podanie súperky, to však bolo v prvom sete z jej strany všetko.

Melbourne 21. januára (TASR) - Rumunská tenistka Simona Halepová neobháji vlaňajšie finále na grandslamovom turnaji Australian Open. Najvyššie nasadená hráčka prehrala v osemfinále so sedemnásobnou šampiónkou z Melbourne Američankou Serenou Williamsovou 1:6, 6:4, 4:6 a s najväčšou pravdepodobnosťou príde o post svetovej jednotky.

Halepová v úvodnom geme čistou hrou prelomila podanie súperky, to však bolo v prvom sete z jej strany všetko. Mladšia zo sestier Williamsových ju prevalcovala agresívnou hrou. Držiteľka 23 singlových titulov z podujatí veľkej štvorky ťažila zo skvelého podanie, na returne neustále tlačila Rumunku do defenzívy.

V druhom sete Halepová pridala na agresivite, dostala Serenu Williamsovú do pohybu. V desiatom geme Američanku brejkla a zobrala jej prvý set na tohtoročnom Australian Open. V treťom sete sledovali diváci najkvalitnejší tenis s množstvom zaujímavých výmen. O všetkom rozhodol Tildenov gem, v ktorom Serena Williamsová zobrala Halepovej servis. Vo vzájomnej bilancii vedie po pondelňajšom dueli už 9:1. Vo štvrťfinále ju čaká siedma nasadená Češka Karolína Plíšková.

"Bol to skvelý zápas, ktorý ma veľmi bavil. Práve pre takéto stretnutia hrám tenis. Predviedli sme úžasné údery. Simona je svetová jednotka, vie sa vyhecovať. Ak som chcela uspieť, musela som zvýšiť úroveň hry a v treťom sete podať maximálny výkon. Vedela som celý čas, že na to mám. aby som zvíťazila. Som bojovníčka a tvrdo som na kurte pracovala, aby som zdolala náročnú prekážku Som nadšená, že môžem byť opäť na Australian Open, je to tak trochu zázrak," povedala Američanka v prvom pozápasovom rozhovore.

Pred dvomi rokmi pri doposiaľ poslednom triumfu v Melbourne bola tehotná a pod srdcom nosila dcéru Olympiu. "S Olympiou si každý večer púšťame filmy. Už asi 300-krát sme videli Frozen, pamätáme si všetky pesničky. Hovorila som jej, aby sme si pustili niečo iné, no ona chce furt pozerať iba Ľadové kráľovstvo," dodala bývalá svetová jednotka, ktorá môže vyrovnať absolútny rekord legendárnej Austrálčanky Maragaret Courtovej v počte grandslamových titulov.

Ženy - dvojhra - osemfinále:

Serena Williamsová (16-USA) - Simona Halepová (1-Rum.) 6:1, 4:6, 6:4