Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tenis

Gombos, Cervantes, Sijsling a Darcis ťahákmi challengeru v Trnave

Na snímke slovenský daviscupový reprezentant Norbert Gombos . Foto: TASR/Martin Baumann

Bratislava 1. augusta (TASR) - Slovenský tenista Norbert Gombos, Španieli Inigo Cervantes s Danielom Gimenom-Traverom, Holanďan Igor Sijsling a Belgičan Steve Darcis budú ťahákmi 11. ročníka turnaja STRABAG Challenger Open v Trnave (8. - 14. augusta). Na najvýznamnejšom antukovom podujatí na Slovensku sa s voľnou kartou predstaví aj Rakúšan Jürgen Melzer, ktorý bol v minulosti v elitnej svetovej desiatke.

"Ešte nikdy v histórii sme v Trnave neprivítali hráča, ktorý bol v Top ten. Melzer naznačil v uplynulých týždňoch stúpajúcu formu, na turnaji v Kitzbüheli zdolal rakúsku jednotku Dominica Thiema. Cervantes, Gimeno-Traver, Sijsling i Darcis sú zárukou kvality. Všetkých osobne poznám, sú to šikovní hráči. V minulosti boli okolo päťdesiatky a stále ešte majú čo ponúknuť. K favoritom budú patriť aj Česi Adam Pavlásek a Jan Šátral, ktorí majú výbornú sezónu," povedal na tlačovej konferencii v bratislavskom Hoteli ARCADIA riaditeľ turnaja Dominik Hrbatý.



V hre bol aj Andrej Martin, ktorý však napokon bude reprezentovať Slovensko na OH 2016 v Riu de Janeiro, kde sa predstaví vo dvojhre i vo štvorhre s Igorom Zelenayom. "Najväčším slovenským želiezkom bude Noro Gombos, ktorému sme udelili voľnú kartu rovnako ako dvom mladým hráčom Dominikovi Šprochovi a Martinovi Blaškovi," dodal bývalý líder slovenského daviscupového tímu.

Turnaj sa prvýkrát neuskutoční v septembri, ale v augustovom termíne. "O zmene termínu sme uvažovali dva-tri roky. Kalendár ATP sa vždy trochu upravuje. V septembri to bolo trochu problematické s počasím, často pršalo, zápasy sa mohli hrať iba do šiestej večer. V tomto roku sa náš turnaj trochu bije s olympiádou v Riu, ale verím, že hráči si na nový termín postupne zvyknú. Dúfam, že cez prázdniny príde do Trnavy viac detí a fanúšikov. Hlavné zápasy dňa, ktoré budú najatraktívnejšie, sa začnú neskôr," dodal Hrbatý.