Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Tenis

VIDEO: Hewitt po emotívnej rozlúčke: Vydal som zo seba všetko

Austrálsky tenista Lleyton Hewitt ďakuje divákom po prehre proti Fínovi Jarkkovi Nieminenovi v 1. kole mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone 29. júna 2015. Foto: TASR/AP/Tim Irela

Po štvorhodinovej dráme wimbledonský šampión z roku 2002 iba ťažko potláčal emócie.

Londýn 30. júna (TASR) - Pri rozlúčke s Wimbledonom chcel vyzvať obhajcu trofeje, po päťsetovom maratóne však skončil už v 1. kole. Austrálsky tenista Lleyton Hewitt neprešiel v dueli dvoch veteránov cez Fína Jarkka Nieminena a nevyužil šancu zahrať si na trávnatom centri All England Clubu s najvyššie nasadeným Srbom Novakom Djokovičom.



Po štvorhodinovej dráme wimbledonský šampión z roku 2002 iba ťažko potláčal emócie. "Na Wimbledone som vždy vydal zo seba všetko a ináč tomu nebolo ani v mojom poslednom zápase. Z prehry som sklamaný, veľmi rád by som si skrížil rakety s Novakom, no Jarrko potvrdil, že je veľmi ťažkým protivníkom. V piatom sete som vždy podával na udržanie v zápase. Nepripúšťal som si však, že je to možno môj posledný wimbledonský servis alebo gem. Prežívam teraz zvláštne pocity," povedal pre akreditované médiá 34-ročný rodák z Adelaide, ktorému v hľadisku mohutne fandila skupina fanúšikov odetá v žltom.

Hewitt pred začiatkom turnaja zavítal do priestorov slávnej starej arény, kde zažil najkrajšie dni profikariéry. "Je to tenisová domovina. Vždy keď sa prechádzam po tomto areáli, mám zimomriavky po celom tele. Na žiadnom inom mieste na svete, na žiadnom inom tenisovom dvorci sa ma nezmocňujú takéto pocity. Jednou z najkrajších vecí na wimbledonskom triumfe je to, že po zisku trofeje sa stávate členom klubu. Štyri týždne pred začiatkom turnaja som tak mohol ísť do šatne, stretnúť sa s ďalšími členmi klubu a podebatovať s nimi pri čaji. Bolo to veľmi zábavné," dodal Hewitt, ktorý získal prvý grandslamový titul v roku 2001, keď v pozícii svetovej jednotky nenašiel premožiteľa na US Open.