Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Tenis

Kližan s Oswaldom víťazmi štvorhry na turnaji ATP v Nice

Martin Kližan sa teší z víťazstva. Foto: TASR/AP Photo

Kližan po prevzatí cennej trofeje ďakoval svojmu deblovému partnerovi, s ktorým sa dohodol na poslednú chvíľu.

Nice 24. mája (TASR) - Slovenský tenista Martin Kližan získal druhý deblový titul na okruhu ATP, keď spoločne s Rakúšanom Philippom Oswaldom triumfoval na antukovom turnaji vo francúzskom Nice. Slovensko-rakúsky tandem vo finále deklasoval najvyššie nasadený indicko-pakistanský pár Rohan Bopanna, Aisam Ul-Haq Qureshi za 51 minút 6:2, 6:0.

Vlani Kližan po boku Španiela Davida Marrera vyhral štvorhru na antuke v chorvátskom Umagu. V singli má zverenec českého trénera Martina Damma na konte tiež dva tituly. Začiatkom mája nenašiel premožiteľa v Mníchove, na jeseň 2012 vyhral halový turnaj v Petrohrade. S Oswaldom si vďaka triumfu v Nice odnášajú z Azúrového pobrežia spoločnú prémiu 23.600 eur a 260 bodov do svetového deblového rebríčka.

Kližan po prevzatí cennej trofeje ďakoval svojmu deblovému partnerovi, s ktorým sa dohodol na poslednú chvíľu. "S Philippom sme sa prihlásili do štvorhry desať minút pred uzávierkou. Dopadlo to najlepšie, ako len mohlo. Myslím si, že v budúcnosti si ešte na turnajoch ATP určite spolu zahráme debla. Rád by som sa o rok do Nice vrátil a obhajoval titul," povedal najlepší slovenský tenista pre oficiálnu stránku ATP.

Aj Oswald mal z titulu veľkú radosť. "Bol to pre mňa i pre Martina neuveriteľný turnaj. Dohodli sme sa tesne pred uzávierkou a klapalo nám to perfektne. Bola to pre mňa veľká skúsenosť hrať po jeho boku. Martin je skvelý a komplexný hráč, výborne returnuje. Celý týždeň sme hrali dobre a finále nám vyšlo na jednotku, obaja sme skvele podávali. V Nice sme prežili nádherný týždeň."

štvorhra - finále:

Martin KLIŽAN, Philipp Oswald (SR/Rak.) - Rohan Bopanna, Aisam Ul-Haq Qureshi (1/India/Pak.) 6:2, 6:0