Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Kristína Schmiedlová postúpila do finále turnaja ITF Junior Masters

Na snímke Kristína Schmiedlová, archívne foto Foto: TASR - Martin Baumann

Vlaňajšia juniorská wimbledonská finalistka tak dosiahla pri premiére Masters hráčok do 18 rokov ďalší veľký úspech.

Čcheng-tu 4. apríla (TASR) - Slovenská tenistka Kristína Schmiedlová sa prebojovala do finále turnaja ITF Junior Masters v čínskom Čcheng-tu. Najlepšia slovenská juniorka si v semifinále poradila s druhou nasadenou Irinou Šimanovičovou z Bieloruska v troch setoch 6:3, 3:6, 6:4. V rozhodujúcom dejstve otočila z 0:3.

Vlaňajšia juniorská wimbledonská finalistka tak dosiahla pri premiére Masters hráčok do 18 rokov ďalší veľký úspech. V dueli o titul sa zverenka trénera Jána Sabovčíka v nedeľu stretne s víťazkou duelu medzi domácou Číňankou Sü Š'-lin a Švajčiarkou Jil Teichmannovou.

Členka Národného tenisového centra mala z postupu do finále veľkú radosť. "Veľmi si to cením, veď na Masters štartuje iba osem najlepších hráčok, čiže absolútna juniorská svetová špička. Vyhrať dva zápasy je skvelý pocit. V prvom sete sme boli obe dosť nervózne. Ja som hrala predsa len o niečo lepšie, preto som ho vyhrala. V druhom a treťom dejstve mi nefungovalo prvé podanie. Verím, že vo finále ma môj servis podrží viac. Budem sa snažiť predviesť čo najlepší tenis," citovala slová talentovanej Slovenky z pozápasovej tlačovej konferencie oficiálna stránka ITF.

semifinále:
Kristína SCHMIEDLOVÁ (SR) - Irina Šimanovičová (2-Biel.) 6:3, 3:6, 6:4