Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tenis

Matador Štěpánek touto výmenou zdvihol divákov zo sedadiel

Radek Štěpánek Foto: TASR/AP

V tajbrejku prvého setu trikrát vykúzlil proti Španielovi Lopezovi lob, ktorý vytlačil desiateho hráča ´pavúka´ k základnej čiare, aby napokon ukončil výmenu na radosť divákov víťazným smečom.

Bratislava 14. júna (Teraz.sk) - Český tenista Radek Štěpánek predviedol neuveriteľnú výmenu proti Španielovi Felicianovi Lopezovi v semifinále mužskej dvojhry v Londýne. V tajbrejku prvého setu trikrát vykúzlil proti desiatemu hráčovi "pavúka" lob, ktorý vytlačil Španiela k základnej čiare, aby napokon ukončil výmenu na radosť divákov víťazným smečom.

Tridsaťpäťročný tenista zdvihol divákov zo sedadiel, ale napokon podľahol Španielovi v dvoch setoch 6:7 a 4:6. Nepomstil tak svojho daviscupového kolegu Tomáša Berdycha, ktorého Lopez vyradil ešte vo štvrťfinále turnaja.

Rodák z Karvinej predvádzal v britskej metropole skvelý tenis. Na ceste do semifinále vyradil vlaňajšieho wimbledonského víťaza, domáceho tenistu Andyho Murrayho či Juhoafričana Kevina Andersona.

Lopez nastúpi vo finále proti Bulharovi Grigorovi Dimitrovovi. Priateľ Marie Šarapovovej si poradil v druhom semifinále so Švajčiarom Stanislasom Wawrinkom v dvoch setoch 6:2 a 6:4.