Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tenis

Slovenskí juniori valcujú Australian Open: Mihalíková do semifinále

Tereza Mihalíková Foto: Facebook

Vo štvrťfinále si poradila s Kanaďankou Charlotte Robillardovou-Milleteovou hladko v dvoch setoch.

Melbourne 29. januára (TASR) - Slovenská tenistka Tereza Mihalíková sa prebojovala už do semifinále dvojhry junioriek na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Vo štvrťfinále si poradila s Kanaďankou Charlotte Robillardovou-Milleteovou hladko v dvoch setoch 6:2, 6:2. Súperku brejkla päťkrát, svoje podanie stratila raz.



Finalistka juniorskej štvorhry na US Open 2014 sa v MelBourne Parku postarala o nečakaný výsledok, ktorého základ položila, keď v druhom kole vyradila turnajovú dvojku Jil Belen Taichmannovú zo Švajčiarska. "Tereza podala veľmi zodpovedný výkon, mohla sa spoľahnúť na svoj servis i returny. Najväčšie uznanie si zaslúži za medzihru," povedal pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu tréner Mihalíkovej Ján Studenič.

Topoľčianskej rodáčke austrálske turné pristane - minulý týždeň získala titul vo štvorhre v Traralgone. V dueli o postup do juniorského singlového finále na Australian Open nastúpi členka strieborného družstva z vlaňajších MS do 16 rokov v Mexiku proti rovnako nenasadenej Belgičanke Greet Minnenovej.


juniorky - dvojhra - štvrťfinále:

Tereza MIHALÍKOVÁ (SR) - Charlotte Robillardová-Milleteová (Kan.) 6:2, 6:2