Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Nadal bude hrať v Šanghaji aj s problémami so slepým črevom

Španielsky tenista Rafael Nadal Foto: FOTO TASR/AP

Španielsky tenista mal v prvom kole turnaja ATP Masters voľný žreb a v druhom sa stretne v stredu s krajanom Felicianom Lopezom.

Šanghaj 7. októbra (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal bude hrať na tohtotýždňovom turnaji ATP Masters v Šanghaji, hoci mu diagnostikovali zapálené slepé črevo a odporučili mu operáciu. V utorok to oznámil druhý hráč svetového rebríčka ATP.

Nadal sa sťažoval na problémy so žalúdkom a v nedeľu sa podrobil vyšetreniam. Lekári predpísali 28-ročnému tenistovi antibiotiká, ktoré zabrali a po dvoch dňoch odpočinku na hoteli sa Nadal vrátil v utorok na kurty. Po 45-minútovom tréningu definitívne oznámil, že v Šanghaji bude hrať.

"V nedeľu som bol v nemocnici, v pondelok prišla za mnou na hotel sestrička a podala mi liek. V utorok som bol na vyšetrení a zdá sa, že situácia je pod kontrolou. Nemusím ísť na operáciu, čo je skvelá správa. Nie som v ideálnej kondícii, ale budem bojovať. Riziko beriem na seba," povedal Nadal, ktorý mal v prvom kole voľný žreb a v druhom sa stretne v stredu s krajanom Felicianom Lopezom.

Nadal dodal, že po návrate domov bude s lekármi na Mallorke konzultovať, či sa podrobí operácii slepého čreva, alebo nie. "Určite po návrate domov pôjdem na vyšetrenie. Je pravda, že aj lekár tu v Šanghaji mi povedal, že by bolo lepšie, keby to išlo von. Keď sa raz podobné problémy objavia, tak sa vrátia a je preto len otázkou času, kedy pôjde slepé črevo von," povedal Nadal na záver.