Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Schmiedlová, Rybáriková, Kližan, Hantuchová i Lacko skončili v 1. kole

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová Foto: TASR/AP

Slovenský tenista Lukáš Lacko zavŕšil prehrou proti Tommymu Robredovi čierny deň Slovákov na tráve All England Clubu.

Wimbledon 24. júna (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Napriek sľubnému úvodu prehrala s nasadenou dvadsaťpäťkou Francúzkou Alize Cornetovou v troch setoch 6:4, 4:6, 2:6.

Aj vlani pri premiére v hlavnej súťaži stroskotala na tráve All England Clubu na prvej prekážke, jej grandslamovým maximom zostáva 3. kolo z tohtoročného Roland Garros v Paríži.

Schmiedlová mala v dueli s Cornetovou raketový nástup, keď dvakrát prelomila podanie súperky a vybudovala si náskok 4:0. Favorizovaná Francúzka v ďalších minútach znížila na 4:5, Schmiedlová však po brejku v desiatom geme dotiahla úvodný set do úspešného konca. Druhý set sa stal korisťou Cornetovej, ktorá za stavu 2:2 prelomila podanie slovenskej štvorky. Francúzka sa dostala na koňa, v rozhodujúcom dejstve po dvoch brejkoch odskočila Schmiedlovej na 5:2 a zabezpečila si postup do 2. kola. Slovenke odplatila vlaňajšiu prehru z antuky v poľských Katoviciach.

Schmiedlová označila duel s Cornetovou za kvalitný. "Štýlom sme také podobné hráčky, ale v treťom sete Cornetová lepšie servovala, čo bolo na tráve dôležité. Tiež som asi mala hrať viac po čiare a v dôležitých momentoch viac zariskovať," povedala pre TASR zverenka trénera Milana Martinca. Wimbledon je jediným turnajom veľkej štvorky, na ktorom Schmiedlová ešte neprešla cez prvé kolo.

Rybáriková ani na siedmy pokus neprešla

Foto: TASR
Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková ani na siedmy pokus neprešla cez 1. kolo dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Napriek sľubnému úvodu prehrala so Švajčiarkou so slovenskými koreňmi Belindou Bencicovou v troch setoch 6:2, 3:6, 3:6.

Rybáriková bola do stavu 3:2 v druhom dejstve na dvorci lepšou hráčkou, odvtedy však uhrala iba tri gemy. Bencicová premenila v treťom sete za stavu 5:3 pri vlastnom podaní hneď prvý mečbal. Rybáriková nenadviazala na úspešne vystúpenie z turnaja WTA v holandskom Hertogenboschi, kde postúpila až do semifinále dvojhry.


ženy - dvojhra - 1. kolo:

Alize Cornetová (25-Fr.) - Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) 4:6, 6:4, 6:2, Belinda Bencicová (Švajč.) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) 2:6, 6:3, 6:3


Stop pre Kližana v 1. kole

Slovenský tenista Martin Kližan
Foto: TASR/AP
Slovenský tenista Martin Kližan neuspel v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Zverenec českého trénera Martina Damma napriek sľubnému úvodu prehral s druhým nasadeným Španielom Rafaelom Nadalom v štyroch setoch 6:4, 3:6, 3:6, 3:6. Zápas sa skončil navlas zhodným výsledkom ako vlaňajší premiérový súboj slovenskej a svetovej jednotky v 2. kole Roland Garros v Paríži. Nadal nedopustil, aby sa zopakoval wimbledonský výbuch z minulého roka, keď skončil v 1. kole na rakete Belgičana Steva Darcisa. V 2. kole bude mať možnosť odplatiť Čechovi Lukášovi Rosolovi prehru z roku 2012.

Kližan sa nezľakol súpera zvučného mena a hneď v úvodnom geme si po sérii forhendových winnerov vypracoval tri brejkbaly, Nadal ich však odvrátil. Najlepší slovenský singlista bol v ďalších minútach na dvorci lepším hráčom, umne menil rytmus hry a tlačil súpera z forhendu. Za stavu 4:4 po dvojchybe Nadal zobral Španielovi servis a po potvrdení brejku získal úvodný set vo svoj prospech.

Slováci v utorok na Wimbledone



V druhom dejstve Španiel zlepšil percentuálnu úspešnosť prvého podania, pridal na agresivite a po brejku v šiestom geme si vybudoval náskok 5:2. Kližan, ktorý sa na tráve viackrát pošmykol, mal v deviatom geme dva brejkbaly na 4:5. Nadal však následne získal štyri fiftíny v rade a druhý set sa stal jeho korisťou. Na začiatku tretieho dejstva začal Kližan kopiť chyby z forhendu, čo bola voda na mlyn Nadala, ktorý po dvoch brejkoch odskočil súperovi na 3:0 a náskok pretavil vo vedenie 2:1 na sety. Vo štvrtom sete sa Nadal po rýchlom brejku ujal vedenia 4:1. Kližan ešte znížil na 3:4, no koncovka patrila Španielovi, ktorý v deviatom geme premenil v poradí druhý mečbal.


muži - dvojhra - 1. kolo:

Rafael Nadal (2-Šp.) - Martin KLIŽAN (SR) 4:6, 6:3, 6:3, 6:3


Hantuchová prehrala s Bouchardovou

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová podáva proti Kanaďanke Eugenii Bouchardovej v zápase 1. kola ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone 24. júna 2014.
Foto: TASR/AP
Slovenská tenistka Daniela Hantuchová neuspela v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Zverenka švédskeho trénera Petra Lundgrena prehrala s nasadenou trinástkou Kanaďankou Eugenie Bouchardovou v dvoch setoch 5:7, 5:7. V úvodnom dejstve nevyužila vedenie 5:3. Jediným slovenským želiezkom v ženskom singli tak zostala Dominika Cibulková, ktorá sa v 2. kole stretne s Belgičankou Alison Van Uytvanckovou. Hantuchová po tretí raz za sebou neprešla na tráve All England Clubu cez prvú prekážku. Jej wimbledonským singlovým maximom zostáva štvrťfinále z roku 2002.

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Eugenie Bouchardová (13-Kan.) Daniela HANTUCHOVÁ (SR) 7:5, 7:5


Ani Lacko neuspel

Lukáš Lacko
Foto: TASR/AP
Slovenský tenista Lukáš Lacko neuspel v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Zverenec trénera Ladislava Simona prehral s nasadenou dvadsaťtrojkou Španielom Tommym Robredom v štyroch setoch 6:7 (5), 6:1, 2:6, 4:6 a zavŕšil tak čierny deň Slovákov na tráve All England Clubu.

Zo sedmičky tenistov spod Tatier prekonala úvodnú prekážku iba Dominika Cibulková, ktorá v stredu v 2. kole nastúpi proti Belgičanke Alison Van Uytvanckovej. Lacko viedol v prvom sete duelu s Robredom už 5:1, Španiel si však vynútil tajbrejk, v ktorom slávil úspech. Druhé dejstvo bolo jasnou záležitosťou Lacka, no od začiatku tretieho setu bol pánom na dvorci Robredo.

muži - dvojhra - 1. kolo:

Tommy Robredo (23-Šp.) - Lukáš LACKO (SR) 7:6 (5), 1:6, 6:2, 6:4