Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Tenis

Štvorhra môže byť rozhodujúca, vyhlásil Lipták pred odletom do Kanady

Na snímke Matej Lipták Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenskou tímovou trojkou bude Kristína Kučová, ktorá dala prednosť Fed Cupu pred štartom na turnaji WTA v Kuala Lumpur.

Bratislava 13. apríla (TASR) - Slovenské tenistky Kristína Kučová so Janette Husárovou v nedeľu predpoludním zamierili do kanadského Quebecu - dejiska barážového stretnutia o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie (19.-20. apríla). Kapitán tímu Matej Lipták nebude mať k dispozícii tri rebríčkovo najvyššie postavené hráčky Dominiku Cibulkovú, Danielu Hantuchovú a Magdalénu Rybárikovú. Verí však, že omladené družstvo vo svojom strede s Janou Čepelovou a Annou Karolínou Schmiedlovou môže prekvapiť.

"Pred zápasom v Kanade sme sa ocitli vo veľmi zložitej situácii. V Quebecu nebudú hrať v našom tíme tenistky, ktoré roky nastupovali vo Fed Cupe a boli líderkami tímu. Prvýkrát počas môjho pôsobenia na fedcupovej lavičke sa mi nepodarilo dať dokopy najsilnejší tím. Musím akceptovať rozhodnutia hráčok, každá má na to svoj dôvod. Verím, že mladé dievčatá sa chopia svojej šance a v Quebecu podajú kvalitné výkony. Kanaďanky sa budú spoliehať na Eugenie Bouchardovú, ktorá je nastupujúcou mladou hviezdou. Musíme si však dať pozor aj na Alexandru Wozniakovú, ktorá má veľké skúsenosti z fedcupových zápasov. V minulosti bola v Top 20, vyhrala turnaj WTA a má potenciál," povedal Lipták.

Kanaďanky nemajú v debli nejaký stabilný pár

Podľa slovenského kapitána bude v Kanade potrebné získať minimálne dva body vo dvojhrách, jazýčkom na váhach môže byť štvorhra. "Som rád, že nám v Kanade pomôže Janette Husárová, ktorá je výbornou deblistkou a mimoriadne skúsenou hráčkou. Štvorhra môže byť rozhodujúca, Kanaďanky nemajú v debli nejaký stabilný pár. Vo dvojhrách sa budeme spoliehať najmä na Janku Čepelovú. Už v predchádzajúcich zápasoch vo Fed Cupe proti Srbke Bojane Jovanovskej či Češke Lucii Šafářovej ukázala, že vie hrať srdcom, je to bojovníčka. Na turnaji v Charlestone postúpila až do finále, čo bude pre ňu veľkou vzpruhou. Verím, že ju udržíme v dobrej forme a tá bude stačiť na to, aby získala v Kanade nejaké body."

Slovenskou tímovou trojkou bude Kristína Kučová, ktorá dala prednosť Fed Cupu pred štartom na turnaji WTA v Kuala Lumpur. "V Malajzii som sa napokon dostala do hlavnej súťaže, no keď mi vo štvrtok podvečer zavolal fedcupový kapitán Maťo Lipták, povedala som mu, že som pripravená cestovať do Kanady. Náš tím sa v porovnaní s predchádzajúcimi zápasmi dosť zmenil, no Janku i Káju dobre poznám, často sme spolu trénovali. Cítim sa v dobrej forme. Na turnaji WTA v Katoviciach som sa dostala z kvalifikácie do 2. kola dvojhry, kde som podľahla neskoršej finalistke Alize Cornetovej. Pred týmto zápasom ma seklo v krku, čo sa mi v minulosti nikdy nestalo. Dúfam, že do duelu s Kanadou budem stopercentne fit," povedala pre TASR víťazka juniorky na US Open z roku 2007.