Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Tenis

Švédky nastúpia proti Slovensku bez zranenej jednotky Larssonovej

Švédska tenistka Johanna Larssonová, archívne foto Foto: TASR/AP

Slovensko vo svojom strede s Danielou Hantuchovou a čerstvou víťazkou turnaja WTA v poľských Katoviciach Annou Karolínou Schmiedlovou bude pri absencii Larssonovej jasným favoritom.

Štokholm 13. apríla (TASR) - Švédska tenisová jednotka Johanna Larssonová (47. vo svetovom rebríčku WTA) pre zranenie ruky nenastúpi vo víkendovom barážovom zápase o účasť v II. svetovej skupiny Pohára federácie proti Slovensku na antuke bratislavského Národného tenisového centra. V nominácii ju nahradí debutantka Cornelia Listerová.



"Problémy s rukou, ktoré má trápia už od začiatku marca, mi žiaľ neumožnia reprezentovať v dôležitom zápase proti Slovensku. Absolvovala som vyšetrenie prostredníctvom magnetickej rezonancie, ktoré ukázalo, že ruka je preťažená. V posledných piatich dňoch sa to síce trochu zlepšilo, no keby som sa vrátila na kurty príliš skoro, mohlo by to ohroziť moju tenisovú budúcnosť. Vo Fed Cupe budem absentovať prvýkrát za posledných 11 či 12 rokov. Pokúsim sa dievčatám pomôcť v tomto súboji aspoň na diaľku a dodať im pozitívnu energiu," povedala Larssonová pre oficiálnu stránku Švédskej tenisovej federácie.

Slovensko vo svojom strede s Danielou Hantuchovou a čerstvou víťazkou turnaja WTA v poľských Katoviciach Annou Karolínou Schmiedlovou bude pri absencii Larssonovej jasným favoritom, čo priznal aj švédsky kapitán Lars-Anders Wahlgren. "Na základe renkingu sme outsiderom, no vo fedcupových zápasoch často zohrávajú úlohu nervy a môže prísť k podceneniu súpera. Pripravíme sa na zápas najlepšie ako vieme. Našou devízou môže byť tímový duch, neúčasť Johanny však bude citeľnou stratou. Vždy rada reprezentovala, no dva týždne nehrala a žiaľ nie je v takom stave, aby v Bratislave zvládla dve dvojhry a štvorhru."

K nominácii 20-ročnej Listerovej uviedol. "Cornelia ma v posledných týždňoch dobrú formu. Na lokálnych turnajoch nižšieho rangu získala viacero titulov vo štvorhre, v singli na podujatí ITF v Osle potrápila najvyššie nasadenú Turkyňu Pemru Ozgenovú." Rebríčkovo najvyššie postavenou Švédkou v zápase proti Slovenkám bude Susanne Celiková (226.). Kvarteto dopĺňajú Rebecca Petersonová (240.) a Ellen Allgurinová (365.), ktorá dostala prednosť pred skúsenou Sofiou Arvidssonovou.