Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tenis

Hingisová s Paesom si z Melbourne odniesli pohár v miešanej štvorhre

Martina Hingisová a Leander Paes sa stali víťazmi miešanej štvorhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne 1. februára 2015. Foto: TASR/AP Photo

Pre Hingisovú je to prvý titul z podujatí veľkej štvorky od návratu do súťažného kolotoča v roku 2013.

Melbourne 1. februára (TASR) - Švajčiarska tenistka Martina Hingisová s Indom Leanderom Paesom sa stali víťazmi miešanej štvorhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Vo finále mixu si ako nasadené sedmičky poradili s trojkami "pavúka" francúzsko-kanadským párom Kristina Mladenovicová, Leander Paes v dvoch setoch 6:4, 6:3.

Pre Hingisovú je to prvý titul z podujatí veľkej štvorky od návratu do súťažného kolotoča v roku 2013. V singli triumfovala v Melbourne Parku trikrát, v debli štyrikrát. V mixe sa tešila z prvenstva aj v roku 2006 po boku Paesovho krajana a dlhoročného deblového partnera Maheša Bhupáthiho.

Rodáčka z Košíc nečakala, že s Paesom predvedú takú spanilú jazdu. "Nikdy by som si nepomyslela, že 20 rokov po mojom prvom štarte na Australian Open získam v aréne Roda Lavera titul. O niečom takom sa mi ani len nesnívalo. Pri preberaní víťaznej trofeje ožili vo mne všetky krásne spomienky," povedala 34-ročná Švajčiarka pre akreditované médiá.

Paes zložil bývalej svetovej jednotke kompliment. "Martina je veľmi elegantná tenistka, na kurte si veľmi dobre rozumieme. Presne vie, aký pohyb spravím a ja zasa viem anticipovať, kam povedú jej kroky. Rád by som si s ňou ešte niekedy zahral na grandslamovej pôde. Dúfam, že mi to umožní."

Mix - finále:

Martina Hingisová, Leander Paes (7-Švajč./India) - Kristina Mladenovicová, Daniel Nestor (3-Fr./Kan.) 6:4, 6:3