Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Kližan po skvelom obrate postúpil do finále dvojhry v Casablance

Martin Kližan Foto: TASR/Michal Svítok

V treťom sete uštedril dokonca Damirovi Džumhurovi z Bosny a Hercegoviny kanára.

Casablanca 11. apríla (TASR) - Slovenský tenista Martin Kližan sa po skvelom obrate prebojoval do finále dvojhry na antukovom turnaji ATP v marockej Casablance. V semifinále s Damirom Džumhurom z Bosny a Hercegoviny prehrával ako nasadená dvojka 4:6, 2:4, no potom získal desať gemov v rade. Druhý set vyhral 6:4 a v treťom uštedril súperovi "kanára".



V nedeľu bude bojovať o tretí singlový titul na ATP Tour proti Španielovi Danielovi-Gimenovi Traverovi. Vlani ako kvalifikant triumfoval na antuke v Mníchove, v roku 2012 nenašiel premožiteľa na harde v Moskve. V debli má na konte tri cenné trofeje. V Casablance má vďaka postupu do finále už istú prémiu 42.100 eur a 150 bodov do svetového rebríčka ATP Entry pre nasadzovanie.

Mentálne som na tom bombovo

Kližan priznal, že zápas proti Džumhurovi bol náročný. "Súper ma dosť prekvapil svojou hrou, ale mal aj neskutočné šťastie. Triafal čiary, všetko mu vychádzalo. Bol som set dolu, v druhom mal súper šance na dvojitý brejk, no snažil som sa stále koncentrovať na každú loptičku, ísť bod za bodom a vyplatilo sa. Neskôr sa to zlomilo a v treťom sete som si už zaslúžil jednoznačne vyhrať," povedal pre TASR najlepší slovenský singlista, ktorý sa v Maroku cíti ako doma. "Niekedy si hovorím, že som taký polovičný Maročan. Mám to tu veľmi rád, odohral som v tejto africkej krajine veľa turnajov, vyhovujú mi podmienky, teplo i kurty. Hrať pred marockým publikom je veľký zážitok. Na tenis tu chodiť dosť ľudí a majú ma radi. Dúfam, že aj na finále prídu v hojnom počte a že to bude dobrá šou."

Húževnatý súper vo finále

Vo finále ho čaká húževnatý súper. "Bude to úplne iný zápas ako v Quite, kde sme hrali v nadmorskej výške takmer 3000 metrov. Gimeno-Traver je veľmi solídny hráč, turnaj v Casablance ho zastihol vo veľmi dobrej forme. Dôležité opäť bude skoncentrovať sa na každú loptičku. Podporuje ma tu psychológ a mentálne som na tom bombovo."

dvojhra - semifinále:

Martin KLIŽAN (2-SR) - Damir Džumhur (BaH) 4:6, 6:4, 6:0

Daniel Gimeno-Traver (Šp.) - Jiří Veselý (3-ČR) 6:7 (3), 6:4, 6:4