Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tenis

Kližan postúpil s prehľadom do štvrťfinále turnaja v Hamburgu

Martin Kližan Foto: TASR

Náš tenista ako nasadená sedmička v dueli s iba 17-ročným Wesselsom jasne potvrdil úlohu favorita a v každom sete dovolil súperovi uhrať jediný gem.

Hamburg 14. júla (TASR) - Slovenský tenista Martin Kližan sa prebojoval už do štvrťfinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v nemeckom Hamburgu. Vo štvrtkovom osemfinále si suverénne poradil s domácim držiteľom voľnej karty Louisom Wesselsom za 51 minút v dvoch setoch 6:1 a 6:1.

Kližan ako nasadená sedmička v dueli s iba 17-ročným Wesselsom jasne potvrdil úlohu favorita a v každom sete dovolil súperovi uhrať jediný gem. Nemca pustil celkovo k štyrom brejkbalom, všetky ale dokázal odvrátiť. V piatok sa v boji o semifinále stretne so Španielom Danielom Gimenom-Traverom.

"Bol to z mojej strany dobrý zápas. Držal som si svoj servis a dobre som čital ten jeho, vyťažil som aj zo skúseností. Som rád, že sa mi podarilo uhrať štvrťfinále na takom obrovskom turnaji ako je Hamburg. Hoci som mal priaznivý žreb, každý zápas je ťažký. Dnes som ušetril sily a tešim sa na zajtrajšie štvrťfinále," sprostredkoval slová Kližana jeho mediálny manažér Jozef Korbel.

dvojhra - osemfinále:
Martin KLIŽAN (7-SR) - Louis Wessels (Nem.) 6:1, 6:1,
Stephane Robert (Fr.) - Inigo Cervantes (Šp.) 7:5, 4:6, 6:1,
Guillermo Garcia-Lopez (8-Šp.) - Greg Žemlja (Slovin.) 6:2, 6:2,
Daniel Gimeno-Traver (Šp.) - Daniil Medvedev (Rus.) 5:7, 7:6 (4), 7:6 (2)